Haberler

23 Mayıs 2013

TİKA'dan Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin 3. Olağan Kongresine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin 3. Olağan Kongresi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.

Ardahan Üniversitesi’nin daveti üzerine Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan üniversitelerin katılımı ile 11 Kasım 2009 tarihinde kurulan ve temel amacı, Kafkasya coğrafyasındaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak, bu ülkelerdeki üniversiteler aracılığıyla geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek ve dil, kültür, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yapmak üzere misyon belirleyen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin 3. Olağan Kongresi 21 Mayıs 2013 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapıldı.

Kongreye, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Hazar Strateji Enstitüsü Genel Sekreteri Haldun Yavaş, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Kazakistan, Ukrayna, İran, Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve diğer ülkelerdeki çok sayıda üniversiteden, rektör ve akademisyen iştirak etti.

TİKA’nın destek sağladığı kongrede, Kafkasya Üniversiteler Birliği’ne yeni katılan üniversitelerin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Yeni üyelerle birlikte Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin üye sayısı 58’e ulaştı.

Kongrede, organ nakli konusunda önemli başarılara imza atan ve Türkiye’nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’a, Kafkasya Üniversiteler Birliği 2013 Yılı Bilim Ödülü verildi.

Sonraki Haber

TİKA, Atatürk'ün Emanetini Yeniden Canlandıracak

Afganistan Yüksek Öğrenim Bakanı Dr. Ubeydullah Ubeyd TİKA’nın Afganistan’da yürüttüğü projeleri ve 1926 yılında Atatürk’ün emri ile yaptırılan Kabil’in ilk hastanesi ve tıp fakültesi olan Kamil Rıfkı Urga Sanatoryumunun Restorasyonu projesiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere...