Haberler

25 Mayıs 2013

TİKA'dan Gürcistan'da Seçim Sonrası Demokrasi ve Siyasi Kültür Uluslararası Seminerine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle 16 – 17 Mayıs 2013 tarihinde Tiflis Siyasal Bilgiler Okulu’nun organize ettiği “Seçim sonrası Demokrasi ve Siyasi Kültür” isimli uluslararası seminer Gürcistan’ın kış turizm yerlerinden doğa güzelliği ile meşhur Gudauri’de gerçekleştirildi.

Çok sayıda yerel uzman, diplomatik komunite ve yabancı misafirin katıldığı seminerde açılış konuşması yapan Tiflis Siyasal Bilgiler Okulu Müdürü Armaz Ahvlediani, okulun faaliyet alanı, amaçları ile gelecekteki hedefleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Özellikle sivil toplumun gelişmesi ve son derece başarılı olması konusunda örnek olarak Türkiye’yi gösteren Tiflis Siyasal Bilgiler Okulu Müdürü Armaz Ahvlediani, açılışta seminere verdiği destekten dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

Seminerde, Seçim sonrasında ülkede gelişmiş olaylar, Yürütmedeki iki güç (Başbakan – Cumhurbaşkanı) ikileminin olumsuz etkileri, Gürcistan’ın anlaşmazlık bölgeleri olan Abhazya ile Tshinvali Bölgesi’nde mevcut durum ve uluslararası toplumunun anlaşmazlıkların çözümlenmesinde kaydettiği başarılar gibi konular görüşüldü.

Seminere, hükümeti temsilen Gürcistan Adalet Bakanı Tea Tsulukiani ve muhalefeti temsilen Eski Parlamento Başkanı Davit Bakradze katıldı. Okul geleneklerine uygun olarak taraflar birbirlerini incitecek siyasi konulara girmeden ülkenin karşı karşıya olduğu sorunların çözümlenmesi hakkında seminerde oluşan olumlu ortamdan faydalanarak ülkenin siyasi gelişmesine dair görüşlerini belirttiler.

Genç Gürcü siyasetçiler için faydalı olan seminer klasik müzik dinletisiyle sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA Tarafından Yeniden Yaptırılan Mehmed Fatih Medresesi İkinci Mezunlarını Verdi

Karadağ’da, Balkan savaşının ardından kapanan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından yeniden yaptırılan Mehmed Fatih Medresesi (İmam Hatip Lisesi), ikinci mezunlarını verdi. Osmanlı’nın Karadağ’dan çekilmesinden yaklaşık 100 yıl sonra açılan Mehmed Fatih Medresesi’ni (İmam Hatip...