Haberler

03 Şubat 2019

TİKA’dan Gürcistan’da Bağımlılıkla Mücadeleye Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Gürcistan Yeşilay Cemiyeti gençlerin farkındalığını arttırma ve bilinçlendirme faaliyetlerini yürütüyor.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Gürcistan’da da bağımlılıklar toplumun en büyük sorunlardan biri olup özellikle gençler arasında yayılma eğilimi gösteriyor. Bağımlılığın önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, özellikle genç nesilde farkındalığın arttırılması, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem verilmesi amacıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle 2015 yılında “Gürcistan Yeşilay Cemiyeti” kuruldu.

Gürcistan’da bağımlılıklarla mücadele etmek amacıyla TİKA desteğiyle, Gürcistan Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle bağımlılığın aile yapısına yıkıcı etkisinin anlatılması için tiyatro gösterileri planlandı. Ocak ayında ilki düzenlenen tiyatro, resim sergisi ile beraber Tiflis’te düzenlendi. Gösteriye gençlerin yanı sıra T.C. Tiflis Büyükelçiliği, Tiflis Maarif Okulları, Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri ile 350 seyirci katıldı. Diğer gösteriler Gürcistan’ın Batum, Marneuli, Gardabanai ve Bolnisi şehirlerinde düzenlenecek. Tiyatro gösterilerinin Tiflis ve Batum’da Gürcüce, Azeri Türklerinin topluca oturduğu Gardabani, Marneuli ve Bolnisi’de ise Türkçe (Azerice) yapılması planlanıyor.

Bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında, Gürcistan Yeşilay Cemiyeti, sanatsal-kültürel yolları da başarılı bir şekilde kullanıyor. Gürcistan Yeşilay Cemiyeti, tütün, alkol, kumar, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılıkları gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını etkileyen tüm zararlı alışkanlıklarla mücadele etmekle beraber sağlıklı nesilleri yetiştirmek için kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çeşitli proje ve faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Sonraki Haber

İtalya’da Türk Şehitliği ve Mescidi Restore Edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, İtalya'da yenilenen ve çevre düzenlemesi yapılan Türk şehitliği ve mescidini ziyaret etti.  Hırvatistan'daki saha ziyaretinin ardından İtalya'ya geçen TİKA Başkanı Çam, Trieste'de restorasyonu ve çevre düzenlemesi...