Haberler

01 Aralık 2014

TİKA'dan Gambiya'ya Ebola Salgını ile Mücadele Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Gambiya Sağlık Bakanlığı’na Ebola salgını ile mücadele kapsamında tıbbi ekipman ve koruyucu malzeme desteğinde bulundu.

TİKA, Gambiya’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından, Gambiya Sağlık Bakanlığı’na Ebola salgını ile mücadele kapsamında tıbbi ekipman ve koruyucu malzeme desteğinde bulunuldu. Gambiya Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen teslim törenine, Gambiya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Omar Sey, Türkiye Banjul Büyükelçisi Ergin Soner, TİKA Dakar Koordinatörü Anıl Ertekin ve yerel makamlar katıldı.

Törende konuşan Gambiya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Sey, kardeş ülke Türkiye’nin yardımlarının giderek arttığını, özellikle sağlık alanında önemli ölçüde işbirliği sağlandığını vurgulayarak, TİKA tarafından Gambiya’ya daha önce de benzer ekipman destekleri verildiğini, ayrıca Gambiyalı sağlık personelinin yine TİKA aracılığıyla Türkiye’de eğitildiğini hatırlattı. Gambiya’da henüz Ebola vakasına rastlanmasa da hazırlıklı olmak adına yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirten Gambiya Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Sey, Türkiye’ye yardımları için teşekkür etti.

Türkiye Banjul Büyükelçisi Soner ise Türkiye’nin kardeş ülke Gambiya’da yaşayan kardeşlerine yardımlarının süreceğini, özellikle sağlık alanında konusunda Gambiya’nın yanında olacağını ifade etti. Türkiye Banjul Büyükelçisi Soner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ebola ile mücadele kapsamında Türkiye tarafından kaynak ayrıldığı yönündeki sözlerini hatırlatarak konuşmasını tamamladı.

TİKA Dakar Koordinatörü Ertekin ise verilen ekipman destekleri ve sağlanan eğitim programları ile iki ülke arasında sağlık alanındaki işbirliğinin her geçen gün artttığını ifade ederek, TİKA’nın Gambiya’ya yönelik faaliyetlerinin her alanda devam edeceğini belirtti. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında hasta yatağı, seyyar oksijen konsatratörü gibi hastane ekipmanının yanı sıra sağlık personelinin korunması için gerekli önlük, maske, eldiven gibi malzemeler temin edilerek yetkililere teslim edildi.

2013 yılında Gine Cumhuriyeti’nde başlayan ve kısa sürede bölge ülkelerine yayılan Ebola virüsü salgını sonucu Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre 15.000 üzerinde kişi Ebola Kanamalı Ateşi hastalığına yakalandı. 5.689 kişi bu hastalık sonucu hayatını kaybetti.

Sonraki Haber

Kırım Tatar Halkının Önde Gelen Fikir Adamı İsmail Bey Gaspıralı Ukrayna'da Anıldı

  Kırım Tatar Halkının Manevi Lideri İsmail Bey Gaspıralı konulu uluslararası konferans Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı himayesinde Kiev’de düzenlendi. Türk âlemine ve İslam kültür ve eğitim anlayışına büyük tesiri olmuş Kırım Tatar düşünür,...