Haberler

05 Ekim 2012

TİKA'dan Etyopya'ya Sürdürülebilir Bir Proje: Keçi Yetiştiriciliği

Etyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti’nin güneyinde Kenya sınırında yer alan ve başkent Addis Ababa’ya 775 kilometre uzaklıkta bulunan Moyale bölgesinde yaşayan halkın çoğunluğu Somalili ve Oromolu oluşuyor. Ekonomik açıdan yoksul olan bölgede bir çok yetim çocuk bulunuyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), bölgede gelir seviyesinin yükseltilmesi amacıyla keçi dağıtımı projesi başlattı. Proje doğrultusunda ailelerin keçi sütünden faydalanması ve ihtiyaç fazlası sütü satarak gelir elde etmesi hedefleniyor. Keçilerin bakımı ve çoğalması ile projenin sürdürülebilir olması önem kazanıyor.

125 aileye 5’er dişi, 1’er erkek olmak üzere toplam 750 keçi dağıtıldı. Dağıtım işlemi veteriner kontrolünde gerçekleştirildi. Önümüzdeki dönemde ailelere keçi bakımı konusunda eğitim verilmesi öngörülüyor.

TİKA tarafından gerçekleştirilen bu proje Moyale yetkilileri ve bölge halkı tarafından mutlulukla karşılandı.

Sonraki Haber

TİKA Uzmanları, Beş Kıtada “İnsanlık” İçin Koşmaya Devam Edecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) uzmanı Mustafa Haşim Polat, görev için gittiği Somali’de 2 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen bir çatışma nedeniyle yaralandı. Başkent Mogadişu’nun 750 kilometre ötesinde yer alan Putland bölgesine, Türkiye...