Haberler

23 Mayıs 2013

TİKA'dan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Eğitimine Destek

Japan International Cooperation Agency (JICA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerinin Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinde Yaygınlaştırılması Eğitimi projesi kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’dan gelen 12 teknik öğretmene yönelik Endüstriyel Otomasyon Eğitimi, İzmir Mazhar Zorlu Lisesinde düzenlendi.

Yaklaşık bir ay süresince devam eden programda katılımcılara aynı zamanda İzmir ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerine yönelik gezi ve sosyal programlar tertip edildi. Ayrıca katılımcılar İzmir, İzmit ve Adapazarı civarında bulunan fabrikalarda inceleme ve gözlemlerde bulundular.

10 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen programın kapanış töreninde katılımcılar düzenlenen eğitim programından ve Türkiye’nin güzelliklerinden övgüyle bahsederek, kazandıkları birikimi ülkelerinde uygulama açısından verimli bir çalışmaya imza atıldığından söz ettiler. Katılımcılar programın düzenlemesinde emeği geçen herkese şükran ve minnetlerini dile getirdiler.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden ve 2014 yılında sona erecek olan programlarda bugüne kadar yaklaşık 130 kişiye yönelik Endüstriyel otomasyon eğitimi verilmiş olup 2013 ve 2014 yılı içerisinde 110 kişinin daha eğitilmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA, Atatürk'ün Emanetini Yeniden Canlandıracak

Afganistan Yüksek Öğrenim Bakanı Dr. Ubeydullah Ubeyd TİKA’nın Afganistan’da yürüttüğü projeleri ve 1926 yılında Atatürk’ün emri ile yaptırılan Kabil’in ilk hastanesi ve tıp fakültesi olan Kamil Rıfkı Urga Sanatoryumunun Restorasyonu projesiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere...