Haberler

14 Mayıs 2013

TİKA'dan Cevizcan'da Kaymakamlara Kamu Yönetimi ve Güvenliği Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Cevizcan İl İmar Ekibi, Afganistan Cevizcan Valiliği ve İçişleri Bakanlığı işbirliğiyle Cevizcan’ın İdari Yapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Cevizcan’ın ilçelerinde görevli 10 kaymakama Cevizcan Reform Müdürlüğü tesislerinde kamu yönetimindeki yeni yönelimler ve kamu güvenliği gibi konularda kaymakamlık eğitimi verildi.

Cevizcan’ın İdari Yapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, eğitimler, Türkiye’den gelen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Dr. Selahattin Ateş, Diyarbakır Sur Kaymakamı Aydın Ergün ve Erzurum Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı’dan oluşan ekip tarafından tertip edildi.

Söz konusu proje çerçevesinde eğitimlerde, Türk idari sistemi ve siyasi yapısı, Mülki İdare Sistemi, İl Yönetimi ve Valinin konumu, İlçe Yönetimi ve Kaymakamın görevi, yetki ve sorumlulukları, stratejik yönetim, insan hakları, kamu etik yönetimi, küresel liderlik ve motivasyon, ulusal kamu performans yönetimi, MİAPER Projesi, toplantı ve zaman yönetimi, halkla ilişkiler, yeni kamu yönetimi, iyi yönetişim, kamu güvenliği, kriz yönetimi gibi konular ele alındı.

Bu konuların bir kısmı ayrıca üniversite rektörleri, dekanlar ve öğretim görevlilerine, okul müdürleri ve idari personeline, valilik üst yönetim temsilcilerine, il idare şube başkanlarına, adli teşkilatların il ve ilçe düzeyindeki en üst idari temsilcilerine de verildi.

Söz konusu projeyle toplam 130 kamu görevlisinin idari yeteneklerinin artırılması ve temsil ettikleri idari ve kaza teşkilatlarının yapısının güçlendirilmesi ile kapasitelerinin genişletilmesi amaçlandı.

Proje kapsamında 10 Kaymakama toplam 72 saat eğitim verildi. Bunun yanı sıra Cevizcan Adli ve İdari üst düzey idari yöneticileri, üniversite idari yöneticileri ve öğretim görevlilerinden olmak üzere toplam 120 kişiye 36 saat süreyle idari ve akademik eğitim verilerek, eğitim süresi toplam 108 saat olarak gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

Beninli Bakanlardan TİKA'ya Ziyaret

Benin ve Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve bir dizi resmi görüşmelerde bulunmak üzere Beninli Bakanlardan oluşan resmi bir heyet Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığını ziyaret etti. Benin Ekonomi ve Finans Bakanı...