Haberler

09 Nisan 2013

TİKA'dan Bangladeş'teki Arakanlı Mültecilere Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan olaylar neticesinde ülkesini terk etmek durumunda kalarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilere yönelik insani yardım faaliyeti gerçekleştirdi. Faaliyet kapsamında Leda Mülteci Kampı’nda, zor şartlar altında yaşayan Müslüman Rohingyaların temel ihtiyaçları karşılandı.

Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak tanınmayan ve Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesinde bulunan Leda Mülteci Kampı’nda gerçekleştirilen insani yardım faaliyetiyle kampta yaşayan 2 bin 200 aileye TİKA tarafından gıda yardımı yapıldı.

Ayrıca, sosyal barışın korunması adına Leda Kampı civarında yaşamakta olan ihtiyaç sahibi 800 Bengal ailesi de gıda dağıtımına dâhil edildi. Gıda paketlerinin toplam ağırlığı 75 tonu bulurken dağıtımla 24 bin insanın acil gıda ihtiyacının çözümüne katkı sağlandı.
 
TİKA, 2012 yılı Ağustos ayında 8 bin Rohingyalı mülteci ailenin yaşadığı Kutupalong Mülteci Kampı’nda toplam ağırlığı 72 tonu bulan bin 800 gıda kolisi dağıtarak 15 bin kişinin gıda ihtiyacının çözümüne de katkı sağlamıştı.

Sonraki Haber

TİKA Lübnan'da 20 Bin Kişinin Temiz Su İhtiyacını Karşılayacak

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanlığı’nın talepleri doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında Aydamon, El-Kuaşra ve El-Birre beldeleri ve civarında yaşayan Türkmenlerin su ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirilen Lübnan Su Projesi’nin ikinci...