Haberler

29 Kasım 2012

TİKA'dan Bangladeşliler İçin İki Önemli Proje

Cox’s Bazar, Bangladeş’in başkenti Dakka’ya 900 km uzaklıkta bulunan bir bölge. Burada daha çok Myanmar’dan kaçıp Bangladeş’e sığınan Arakanlı Rohingya Müslümanları yaşıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Cox’s Bazar Belediyesine yönelik olarak iki önemli proje gerçekleştirdi. Bölgede kurulan bilgisayar laboratuvarı ve hibe edilen dikiş makinaları mültecilere umut kaynağı oldu.

Öğrenciler Bilgisayarla Tanıştı

Cox’s Bazar’da TİKA tarafından kurulan ve Türkiye-Bangladeş Dostluk ve Kardeşlik Bilgisayar Laboratuvarı olarak adlandırılan bilgisayar laboratuvarı 50 adet bilgisayar ünitesinden oluşuyor. Her bir üniteye; fotokopi makinesi, tarayıcılar, projektör, soğutma klimaları, öğretmen masası, klasör dolapları, yangına dayanıklı çelik dolap, malzeme dolabı ile diğer gerekli masa ve sandalyelerden oluşuyor. Cox’s Bazar Belediyesi tarafından verilecek olan bilgisayar dersleri ile birçok gence kolay daha kolay iş bulma imkânının sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca yine Cox’s Bazar Belediyesinin sınırları içinde bulunan gecekondu mahallelerindeki okullara 40 adet bilgisayar ünitesi dağıtıldı. Hayatları boyunca bilgisayar görmeyen öğrenciler, bilgisayarla tanıştı.

500 Dikiş Makinası

Halkın mesleki eğitim almasını sağlamak amacıyla 500 adet dikiş makinası hibe edildi. Dikiş makinaları, belediye tarafından düzenlenen dikiş-nakış kursuna katılan öğrencilere verilecek. Böylelikle kurstan sertifika almaya hak kazananlar evlerinde dikiş dikerek aile ekonomisine katkı sağlayacak.

Sonraki Haber

TİKA Projesi Öğrencilere Burs Kaynağı Oldu

Balkanlar’da yaşayan halklara yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel projelerini sürdüren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA), Sırbistan’daki Sancak Bölgesi’nde hayata geçirdiği yeni proje dikkat çekti. TİKA Sırbistan Program Koordinatörlüğü tarafından Sancak’taki çiftçilere destek için yürütülen...