Haberler

10 Nisan 2013

TİKA'dan Bangladeş'e Teknik Eğitim Altyapı Desteği

Teknik Koordinasyonu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapılmakta olan En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik faaliyetler kapsamında, Bangladeş’te üç eğitim merkezi kuruldu.

Dünyanın en yoğun nüfuslu ülkeleri arasında bulunan Bangladeş, yurtdışına önemli bir oranda işgücü ihraç ediyor. Ülke ekonomisinin önemli kaynaklarından birini bu işçilerin Bangladeş’e gönderdiği dövizler oluşturuyor. Bu nedenle, nitelikli işgücünü öncelikleri arasına alan Bangladeş’te gerçekleştirilen teknik eğitim altyapılarının iyileştirilmesine yönelik faaliyetler kalkınma işbirliği çalışmalarında önemli bir yer tutuyor.

Bu eğitim merkezlerinin ilki yurtdışında çalışan Bengal vatandaşlarıyla ilgili çalışmaları yürütmekte olan Yurt Dışında Çalışan Vatandaşlar Bakanlığı bünyesinde kuruldu. Ülkenin en önemli ihraç kalemi olan tekstil alanında kurulan Eğitim Merkezi eğiticilerin eğitim görmelerinde faaliyet gösterecek.

Eğitim Bakanlığı’nın Teknik Eğitim Bölümüne bağlı olarak kurulan bir diğer eğitim merkezi ise, İşitsel ve Görsel eğitimde görevli olan öğreticilerin ihtiyacına cevap vermek üzere kullanılacak.

Bangladeş’in önemli bir liman ve ticaret kenti olan Chittagong’da, gemi kaynakçılığı ve sınai dikiş bölümlerini bünyesinde bulunduran ABC Türkiye-Bangladeş Teknik Okulu’nun malzeme ve makine ihtiyaçları karşılanarak, okul eğitime hazır hale getirildi.
Gerçekleştirilen projeler, imzalanan protokolle yerel makamlara teslim edilirken teslim törenine, Dakka Büyükelçisi Hüseyin Müftüoğlu, TİKA yetkilileri, Bakanlık temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Türkmenistan'a Turizm Eğitimleri Desteği

TİKA ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi arasında 29 Şubat 2012 tarihinde imzalanan “Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü” kapsamında düzenlenen eğitim programları devam ediyor. Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik...