Haberler

26 Nisan 2013

TİKA'dan Bakü'de Düzenlenen Transplantasyon Anestezisinde Güncel Gelişmeler Konulu Kongreye Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle 19-23 Nisan 2013 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Transplantasyon Anestezisinde Güncel Gelişmeler konulu kongre gerçekleştirildi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi işbirliğinde Azerbaycan Tıp Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongreye, Azerbaycan ve Türkiye başta olmak üzere Türk Cumhuriyetlerinden tıp alanında birçok uzman katıldı.

20 Nisan 2013 tarihinde Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kongrenin açılış programında, konuşan Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Ehliman Emiraslanov, kongreye Türk Cumhuriyetlerinden yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ise konuşmasında Türkiye’nin transplantasyon konusunda birikimini Türk Devletleri ile paylaşmaya hazır olduğunu dile getirdi. Bakü Büyükelçisi Coşkun, “Ülkeler arasında geliştirilebilecek sinerji, genel anlamda bütün dünya için faydalı olacaktır” dedi.

Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerinde gelişmekte olan bir konu olan “Transplantasyon Anestezisinde Güncel Gelişmeleri” konu alan kongre, transplantasyon konusunda bilimsel farkındalığı artırmak, kurumlar arası işbirliği ile transplantasyonun organizasyon ve koordinasyonunda standartların oluşturulmasına ve geliştirilmesine destek vermeyi hedefliyor. Ayrıca söz konusu kongre toplumda organ bağışı bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunuyor.

Sonraki Haber

Türkmen At Bayramı Türkmenistan'da Büyük Coşkuyla Kutlandı

Türkmen kültürünün ve sosyal hayatının vazgeçilmez bir parçası olan Ahalteke Atları adına düzenlenen Türkmen At Bayramı, 26-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkmenistan’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkmenistan’ın en önemli bayramlarından biri olarak kutlanan Türkmen At...