Haberler

24 Nisan 2013

TİKA'dan Bakü'de Düzenlenen 1. Uluslararası Kimya ve Kimya Mühendisliği Konferansı'na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Azerbaycan’da faaliyet gösteren Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nün organizatörlüğünde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kimya ve Kimya Mühendisliği Konferansı’na destek verdi.

17-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Bakü’de gerçekleştirilen konferansa, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi, Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi, Bakü Yüksek Petrol Okulu, Sumgayıt Devlet Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi, Moskova Devlet Üniversitesi Bakü Şubesi, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Petrokimya Süreçleri Enstitüsü, Azerkimya, BP Azerbaycan, Hazar Mühendisleri Cemiyeti, Yıldız Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Petrokimya Holding ve Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

1. Uluslararası Kimya ve Kimya Mühendisliği Konferansı’na dünyanın 13 ülkesinden kimya ve kimya mühendisliğinin değişik alanlarından,173’ü Azerbaycan’dan ve 142’isi diğer ülkelerden olmak üzere toplam 315 bildiri sunuldu.

Kimya ve kimya mühendisliği alanlarında çalışan araştırmacıları ve bilim adamlarını araştırma konuları ve eğitimde yeni imkânları tartışmak, günümüz ihtiyaçlarını belirlemek üzere bir araya getiren söz konusu konferans, 16 ana başlık altında gerçekleştirildi.

Oturumlarda, Azerbaycan, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Güney Kore, Gürcistan, Pakistan ve Mısır’dan katılan bilim adamları 160’ı sözlü, 155’i ise poster sunumu olarak bildirilerini sundu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk Polisine Liderlik ve Yöneticilik Eğitim Semineri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz işbirliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği” projesi kapsamında, Arnavutluk Polis Akademisi’nde görevli polislere yönelik olarak, Arnavutluk’un Tiran kentinde sertifikalı “Liderlik ve Yöneticilik Eğitim Semineri” gerçekleştirildi. TİKA’nın organizasyonuyla...