Haberler

20 Mayıs 2013

TİKA'dan Arnavutluk'a Sporcu Sakatlıkları Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Spor Hizmetleri Ajansı’nın talebi üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Arnavutluk’a Sporcu Sakatlıkları Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kuruluyor.

Spor Hizmetleri Ajansı Arnavutluk’ta sporun kalitesinin artırılması konusunda, spor federasyonları ve diğer spor kuruluşları için finansal ve lojistik destek gibi hizmetleri gerçekleştiriyor. Arnavutluk, geleneksel olarak birçok uluslararası faaliyetlere katılmakta ve halktan da çok ilgi görüyor. Ancak, bölge ülkeleri de dâhil olmak üzere birçok ülkede sporun geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla büyük altyapı yatırımları yapılırken, Arnavutluk’ta maalesef mütevazı yatırımlarla karşılaşılıyor.

Uygun tıbbi ve fiziksel tedavi malzemelerin eksikliği sebebiyle, Spor Hizmet Ajansı gereken fiziksel tedavileri sağlayamadığından dolayı, Arnavut sporcular özel kliniklere gitmek zorunda kalmakta ve yüksek hizmet fiyatları, sporcular için uzman doktor eksikliği gibi birçok sorunla karşılaşıyorlar. Bunun neticesinde söz konusu durum sadece sporcuların kişisel sorunları olmaktan çıkarak genelde sporun gelişmesini etkiliyor.

TİKA tarafından muhtemel işbirliği alanlarını belirlemek amacıyla Arnavutluk Spor Hizmetleri Ajansı yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen görüşmede Arnavutluk Spor Hizmetleri Ajansı Müdürü Klodiana Shala sporcu sakatlıklarının uygunsuz tedavilerinin hem sağlık açısından hem de bir atletin spor yaşamı açısından ağır sonuçlar getirebileceğini belirtti.

Şu anda, Spor Hizmetleri Ajansı bünyesinde görev yapan doktor ve fizyoterapistler bulunmakta olduğunu ifade eden Arnavutluk Spor Hizmetleri Ajansı Müdürü Shala ancak malzeme yetersizliğinden dolayı görevlerini gerektiği gibi yerine getirememekte olduklarını vurguladı. Arnavutluk Spor Hizmetleri Ajansı Müdürü Shala, spor merkezi içerisinde bir rehabilitasyon merkezi kurulması için acil bir müdahale gerekmekte olduğunu bildirerek bahse konu alanda TİKA’nın destek talebinde bulundu.

Söz konusu projenin çalışmaları başlamış olup, projenin Mayıs ayı sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Yemenli Medya Çalışanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen program kapsamında Yemenli medya çalışanlarından oluşan heyet 5 - 18 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Anadolu Üniversitesi iletişim Fakültesi ve TRT Okul TV’de teknik...