Haberler

10 Nisan 2013

TİKA'dan Arnavutluk Yüksek Seçim Kurulu'na Teknik Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Arnavutluk’ta Yüksek Seçim Kurulu’nun parlamento seçimlerinin uluslararası standartlarda, gerçekleştirilebilmesine destek sağlamak amacıyla “Arnavutluk Yüksek Seçim Kurulu Veri Saklama Birimi’nin Teknik Altyapısının Yenilenmesi” projesi kapsamında teknik ekipman desteği sağladı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen “Arnavutluk Yüksek Seçim Kurulu Veri Saklama Birimi’nin Teknik Altyapısının Yenilenmesi” projesi 2013 yılı Mart ayı içerisinde tamamlandı.

“Arnavutluk Yüksek Seçim Kurulu Veri Saklama Birimi’nin Teknik Altyapısının Yenilenmesi” projesiyle sağlanan ekipman, genel seçim sürecinde tüm verilerin toplanması, işlenmesi ve yayınlanması süreçlerinde stratejik bir öneme taşıyor. TİKA gerçekleştirdiği söz konusu projeyle Veri Saklama Birimi’nin daha verimli bir şekilde çalışmasına imkan sağladı. Proje çerçevesinde, ayrıca Arnavutluk Yüksek Seçim Kurulu’na güvenlik kamera sistemi de kuruldu.

Projenin kamuoyuna tanıtım töreni ise 08 Nisan 2013 tarihinde Arnavutluk Yüksek Seçim Kurulu’nda, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Lefterije Leshi, TİKA yetkilileri, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Arnavutluk Misyonu ve Avrupa Birliği Arnavutluk Delegasyonu temsilcileri ile çok sayıda üst düzey bürokrat ve medya temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Leshi, genel seçimlere az bir süre kala kurumlarının acil ihtiyaç duyduğu önemli bir eksikliği giderdiği için TİKA’ya minnettar olduklarını belirterek, iki kurum arasındaki mevcut işbirliğinin devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Afganistan'a İki Büyük Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Afganistan’ın Kuzey Bölgesindeki Cevizcan Vilayeti Şibirgan İlinde bulunan Gevher Şad Begüm Kız Lisesi’nin açılışı ve Semengan Vilayeti’nde bulunan Deryahan Köprüsü’nün temel atma töreni gerçekleştirildi. Afganistan’da uzun...