Haberler

25 Nisan 2013

TİKA'dan Arnavutluk Polisine Liderlik ve Yöneticilik Eğitim Semineri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz işbirliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği” projesi kapsamında, Arnavutluk Polis Akademisi’nde görevli polislere yönelik olarak, Arnavutluk’un Tiran kentinde sertifikalı “Liderlik ve Yöneticilik Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.

TİKA’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği’’ projesi kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen 2 uzman tarafından 15- 19 Nisan 2013 tarihleri arasında Arnavutluk Polis Akademisi Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı’nda görev yapan 16 Arnavut polise liderlik ve yöneticilik konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Eğitim programının tamamlanmasının ardından Arnavutluk Polis Akademisi’nde 19 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen sertifika törenine, Arnavutluk Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürü Mergim Hoxha, Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Nazmi Kotarjatika, TİKA yetkilileri, üst düzey emniyet görevlileri ve polis akademisinde görevli akademisyenler katıldı.

Arnavutluk Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Nazmi Kotarja törende yaptığı konuşmada, polis eğitiminde en güncel yöntem ve teknolojileri kullanarak Türk polisinin dünyada imrenilecek bir noktaya geldiğini söyledi. Türk polis teşkilatının, bu alandaki tecrübelerini Arnavutluk polis teşkilatına aktarmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Arnavutluk Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Kotarja, söz konusu eğitimlere sağladığı katkılardan dolayı TİKA’ya minnettar olduklarını belirtti.

Tören sonunda, yetkililer tarafından “Liderlik ve Yöneticilik” kurslarını başarıyla tamamlayan 16 Arnavut polise sertifikaları verildi.

Sonraki Haber

Aile İçi Şiddetle Mücadelede Türkiye'nin Tecrübeleri Arnavutluk'a Aktarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle, Arnavutluk Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Bakanlığı yetkilileri, anılan bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Arnavutluk’un tek kadın sığınma evinin personeli ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arnavutluk Ofisi...