Haberler

19 Nisan 2013

TİKA'dan Afganistan'daki İdari ve Sivil Altyapılara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Vardak İli Meydan Şehir İlçesinde inşa edilen “Vardak Valilik Yemekhane Binası” ve “Vardak İl Şura Binası” hizmete açıldı.

Açılış törenlerine, Vardak Valisi Abdul Mecit Hugyani, Vardak İl Şura Başkanı Muhammed Rafi Wardak, Vardak İl İmar Ekibi Sivil Koordinatörü Muzaffar Yükselü, TİKA yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

TİKA tarafından yapımı gerçekleştirilen Vardak Valiliği yemekhane binası ve Vardak İl Şura binası Afganistan’daki idari ve sivil altyapıların desteklenmesi kapsamında Afganistan’a büyük katkı sağladı. Yüz kişi kapasiteli olarak inşa edilen yemekhane binası Valilik tarafından hem yemekhane ve hem de toplantı salonu olarak kullanılacak.

Vardak İli Meydan Şehir İlçesinde inşa edilen ve 2010 yılında resmi törenle hizmete açılmış olan Vardak İl Şura binası, 23 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen patlama sonucu kullanılamaz hale gelmişti. Patlamanın hemen ardından TİKA tarafından yerinde yapılan tespitler çerçevesinde bina yeniden tamir edilerek tekrar hizmete sunuldu.

Vardak İlinde TİKA Faaliyetleri
TİKA 2005-2013 yılları arasında, 9 bin 934 kilometre yüzölçümü ve yaklaşık 555 bin 600 nüfuslu Vardak İlinde eğitim, sağlık, su ve sanitasyon, idari ve sivil altyapılar, ulaştırma ve depolama, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesine yönelik 120 proje ve faaliyet gerçekleştirdi.

Bu sektörlerden eğitim sektörüne katkı için yirmi iki okul (20 yapım, 2 tadilat) inşa edilerek binlerce öğrenciye okuma imkânı sağlandı.
“Sağlık Altyapılarının Geliştirilmesi Projeleri” kapsamında ise 11 klinik, 2 hastane tadilatı, 5 kliniğe 5 adet lojman yapımı, 1 ambulans alımı ve inşa edilen kliniklere tıbbi donanım ve mobilya tefrişatları yapıldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bosna Hersek'e Dört Yeni Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek’te Mart ayı itibariyle başlatılan, Bosanski Şamac’ta Aliya İzzetbegoviç’in Doğduğu Evin Tadilatı, Visoko Moştre Sağlık Merkezi İnşaatı, Mostar Karagözbey Medresesi Yeni Bina İnşaatının Tamamlanması ve Saraybosna Üniversitesi...