Haberler

24 Mayıs 2013

TİKA'dan 5.türkmen Basın Konseyi Kurultayına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle 5.Türkmen Basın Konseyi Kurultayı 18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Irak Türkmen basın mensupları arasında işbirliğini pekiştirmek amacıyla ‘Zamanında Doğru Haber ve Doğru Analiz’ sloganı adı altında yapılan kurultaya Irak, ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Danimarka Avustralya, Suudi Arabistan, Türkiye ve çok sayıda üst düzey Türkmen medya mensubu katıldı.

Gazete, Dergi, Televizyon, Radyo, web sitesi ve diğer iletişim araçlarında görev yapan Kurultay delegeleri, birçok sorunu ele aldılar. Kurultayda Medyanın Siyasete Etkisi, Sosyal Medyanın Toplumdaki Etkisi, Haberde Aranan İlkeler ve Özellikler, Özgür İfade, Sanal Medya ve Türkmen Medyası, Medyada Gençlerin Sorumluluğu, İnternet Yazarlığı, Görsel Medya ve Seyirci gibi temalar işlendi.
Irak Türkmen Basın Konseyi Başkanı Kemal Beyatlı, kurultayın açılış konuşmasında, Türkmen basınının tarihçesini anlattı. Irak’ta Türkmen basınının karşılaştığı sıkıntıları dile getiren Irak Türkmen Basın Konseyi Başkanı Beyatlı, “Basında özgürlük kelimesinin bazıları tarafından yanlış algılandığını görüyoruz. Fikir özgürlüğü insanların tüzel haklarına dil uzatmak değildir. Bireye, topluma saldırmak değildir” dedi.

Medyanın güreş arenası olmadığını ifade eden Irak Türkmen Basın Konseyi Başkanı Beyatlı “Konseyimizin bu hususta çok muzdarip olduğunu bildirmek isterim. Medya dürüstlük, saygı, fikir, ileri görüş demektir. Türkçe kelimeler arasında hiç küfür kelimesi yoktur. Türkçe ’ye giren küfür kelimeleri hep başka dillerden güzelim Türkçemize girmiştir. Bizim mayamız güzel sözlerle, hoşgörüyle yoğrulmuştur” diye konuştu.

5. Irak Türkmen Basın Konseyi Kurultayı Sonuç Bildirisinin oybirliği ile kabul edilmesi ile sonuçlandı.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Turizm Meslek Lisesi Bünyesindeki TİKA Türk Dili Sınıfları Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türkmenistan’da Turizm Meslek Lisesi’ne Türk Dili Sınıfı, Türk Dili Lingafon Odası ve Türk Dili Kitaplığı yaptırılarak okulun modern eğitim araç gereç ve kitaplar ile donatılması sağlandı. Türkmenistan’da TİKA...