Haberler

06 Kasım 2011

TİKA'da Bayram Sevinci

2 Kasım 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararname ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın adı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı olarak değiştirildi. Teşkilat yapısından kurumsal düzenlemelere kadar pek çok değişikliği içeren kanun, TİKA çalışanları tarafından sevinçle karşılandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı

Yıllardır beklenen kanunun Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından TİKA binasında tüm çalışanların katıldığı bir toplantı düzenlendi. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda kanunun getirdiği yenilikler ve bunun TİKA’nın beş kıtaya yayılan faaliyetlerine yansıması konuşuldu.

Dr. Serdar Çam,  konuşmasına yeni dönemin dinamizmi ile başladı. TİKA’nın geçmiş faaliyetlerinden, bölgesel ve uluslararası kamuoyunda kazandığı saygınlıktan, ülkemizde ve yurt dışında ismiyle beraber taşıdığı değerlerden bahsetti. Dr. Çam, yeni dönemde, yeni isimle ve yeni bir yapıyla çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. TİKA uzmanlarını “Gerektiği takdirde risk alabilen, inisiyatif kullanabilen, projeleri hızla ve başarıyla tamamlayan yüksek ahlak grubuna sahip kişiler” olarak tanımlayan Çam, “Önümüzdeki dönemde yapacağımız işler bizi bekliyor” dedi. 

TİKA’nın açılımındaki değişiklik konusunda açıklama yapan Dr. Çam, “İşbirliği ve koordinasyon anahtar kelimelerimiz. TİKA hem işbirliği projeleri gerçekleştirecek, hem de yurt dışında faaliyet alanı doğrultusunda yapılacak çalışmaların koordinasyonunu sağlayacak. Ülkemizin yurt dışı çalışmaları bu vesile ile hızlanacak, projelerin etkinliği daha da artacak” diye konuştu.

Dr. Serdar Çam’dan, Seleflerine Teşekkür

Yeni dönemde yapılacak çalışmalara değinen Dr. Serdar Çam, “Duygularını kontrol eden, olgun, şahsiyetli bir milletiz. Makama göre davranmayız” diyerek TİKA’nın çalışma prensibini özetledi. Dr. Çam, “Yeni dönemde prestijli, kaliteli, yüksek ahlak grubuna mensup bir kadro ile hangi ülkede bize ihtiyaç varsa oraya gidip çalışacağız” cümleleri ile yeni kurumun bundan sonraki çalışmalarına dair ipuçları verdi.

Dr. Serdar Çam, TİKA eski Başkanları Hakan Fidan’a, Musa Kulaklıkaya’ya; kanunun hazırlanması için emek veren idarecilere, daire başkanlarına ve tüm çalışanlara teşekkür etti. “Bugün TİKA’nın prestiji eski, yeni tüm arkadaşların sabır ve emekle yaptığı çalışmaların bir neticesidir” diyen TİKA Başkanının açıklamaları kurum çalışanları tarafından dikkatle dinlendi.

Yeni İsim, Yeni Logo, Yeni Umut

Dr. Serdar Çam konuşmasını, TİKA çalışanları başta olmak üzere Üsküp’ten Kırım’a, Senegal’den Moğolistan’a kadar tüm dünya milletlerinin Kurban Bayramını kutlayarak tamamladı. Uzun süredir beklenen kanunun yürürlüğe girmesinin ardından kurum personeli, TİKA Başkanına teşekkürlerini sundu. Soru-cevap şeklindeki değerlendirmelerin ardından toplandı sona erdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA); yeni adı, yeni logosu ve yeni yapılanması ile yeni bir döneme heyecanla ve umutla başladı.

Sonraki Haber

Türkiye, Pakistan'ı Bayramda Da Yalnız Bırakmadı

Pakistan arka arkaya yaşanan sel felaketlerinden etkilenirken, Türkiye Pakistanlı kardeşlerini Kurban Bayramında yalnız bırakmadı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye İslamabad Büyükelçiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen organizasyonda ülkenin farklı bölgelerinde kesilen kurbanlıklar, beşer kilogramlık...