Haberler

26 Haziran 2013

TİKA Yemen'in Yeniden Yapılanmasına Destek Vermeye Devam Ediyor

TİKA Yemen'in Yeniden Yapılanmasına Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Yemen’de Yerel Yönetimlerin yapılandırılması yönelik düzenlediği eğitim programları ile Yemen’in yeniden yapılandırılmasına destek vermeye devam ediyor.

Yeni Yemen Anayasası’nın hazırlanmasına yönelik olarak düzenlenen ve 6 ay sürmesi planlanan Yemen Milli Diyalog Konferansı çalışmaları kapsamında en çok tartışılan ve çözüme kavuşturulmaya çalışılan konulardan birisi de Yerel Yönetimlerin yeniden yapılandırılması.

Yemen Mahalli İdareler Bakanlığı’nın TİKA’dan, Yemen’de Türkiye’nin yerel yönetimler konusundaki deneyimlerini anlatacak uzman talebinde bulunması üzerine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Etik Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Çukurova Kalkınma Ajansı Başkanı Vali Zekeriya Şarbak ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ün 6-12 Haziran 2013 tarihleri arasında Yemen’de Türkiye’nin deneyimlerini aktarmaları sağlandı.

İlk toplantı Mahalli İdareler Bakanı Ahmed Dariz Başkanlığında, Bakan Yardımcıları ve üst düzey bürokratların katılımı ile Mahalli İdareler Bakanlığı binasında gerçekleştirildi. Yapılan toplantı sonucunda Yemen’nin 21 Valisinin 2 grup halinde Türkiye’ye çalışma ziyareti yapmaları planlandı. Ayrıca Mahalli İdareler Üst düzey bürokratlarının 3 grup halinde Türkiye’de Mahalli İdareler konusunda eğitim almaları öngörüldü.

Bu kapsamda 15 kişiden oluşan ilk grup 26 Haziran 11 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği tarafından eğitim verilmek üzere Türkiye’ye gelecek.

İkinci toplantı ise TİKA yetkililerinin moderatörlüğünde Sana’da Mahalli İdareler Bakanı Dariz, Yemen Büyükelçisi Fazıl Çorman ve 13 vilayetin valilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Mahalli İdareler Bakanı Bakanı Dariz, yerel yönetimler konusunda Türkiye’nin istifade edecekleri birçok tecrübeye sahip olduğunu söyledi.

Sonraki Haber

Karadağ'da Ulusal Kan Transfüzyon Merkezi'nin Onarımı ve Donanımı Tamamlandı

Karadağ’da onarımı ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapılan Karadağ Ulusal Kan Transfüzyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.  Özellikle acil durumlarda kan ve kan ürünlerine erişim hayati önem taşıyor. Dağlık bir alanda yerleşimi bulunan...