Haberler

28 Mart 2018

TİKA Yemen'de Üç Aşamalı Temizlik Kampanyası Başlattı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yemen'in Aden şehrinde üç aşamalı temizlik kampanyası başlattı.

TİKA'nın hükümete bağlı "Temizlik ve İyileştirme Fonu" ile iş birliği içinde yürüttüğü kampanya ile Aden kentinin, çöp ve atık maddelerle, çatışma kalıntılarından temizlenmesinin yanı sıra Aden ve Ebyen arasındaki yolun kum tepelerinden arındırılması planlanıyor.

TİKA Yemen Koordinatörü Abdullah Sarı, kampanyanın bugün Aden'in Hur Mekser ilçesi çevresinde başladığına işaret ederek, ilk aşamada, Aden'in tüm ilçelerinde aralıksız 7 hafta devam edeceğini söyledi.

Ülkedeki çatışmalar nedeniyle Temizlik Fonu'na ait araç ve gereçlerin kullanılamaz hale geldiğini hatırlatan Sarı, ikinci aşamada, Türkiye'den Yemen'e çöp kamyonları ve konteynerlerin geleceği bilgisini verdi.

Kampanya salgın hastalıklarla mücadeleyi de kapsıyor

Koordinatör Sarı, üçüncü aşamanın ise çatışmaların yol açtığı salgın hastalıkların yayılmasıyla mücadele ve çevre ıslah projelerinin uygulanmasını kapsadığını dile getirdi. Aden ili Temizlik İdaresi Müdürü Halil Mukbel Ahmed de kampanyanın, kent sokaklarının estetik görünümüne katkısı ve salgın hastalıklarla mücadeledeki önemine işaret ederek, söz konusu projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ahmed, Yemen'de gösterdiği çabadan ve daha fazla yardıma hazır olmasından dolayı TİKA'ya teşekkürlerini sundu. Yaklaşık 3 yıldır şiddetli çatışmalara sahne olan Yemen, "tıbbi yetersizlik, temiz içme suyuna ulaşamama" gibi nedenlerle difteri ve kolera başta olmak üzere salgın hastalıklarla mücadele ediyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Telafer’in Eğitim Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Telafer kentinde DEAŞ saldırıları sonucu tahrip olan ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam üç okulun tadilatı tamamlandı. TİKA, Telafer’de DEAŞ saldırıları sonucu tahrip olan ilkokul,...