Haberler

10 Haziran 2014

TİKA ve Tübitak Tüsside İşbirliğinde Liderlik Okulu Projesi Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin işbirliğiyle Türkiye’nin coğrafi ve kültürel yakınlığı bulunan ülkelerdeki bürokratlara yönelik düzenlenen Liderlik Okulu Projesi devam ediyor.

TİKA ile TÜBİTAK-TÜSSİDE tarafından geçen yıl başlatılan Liderlik Okul Projesiyle Türkiye’nin liderlik alanında sahip olduğu bilgi ve tecrübe paylaşımı, yeni işbirliği ağlarının oluşturulması ve ortak kazanımların elde edilmesi amaçlanıyor. Söz konusu proje kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı bürokratlar, TÜSSİDE’deki uygulamalı eğitimin ardından Ankara ve İstanbul’da kendi alanlarıyla ilgili bakanlık ve kurumları ziyaret ediyor ve inceleme imkanları buluyor.

Geçtiğimiz yıl 35 Bosna Hersekli ve 78 Kosova’lı bürokrata yönelik düzenlenen Liderlik Okulu Projesine, son olarak Tunus’tan ve Kazakistan’dan gelen bürokrat ve özel sektör temsilcileriden toplam 70 kişi katıldı. 11 gün süren programda Türkiye’den kamu, basın ve sivil toplum kuruluşlarından 70 yönetici yer aldı.

Tunus ve Kazakistan heyetleri için düzenlenen iki ayrı programa ilk olarak TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde, Değişimin Uluslararası Boyutu ve Türkiye’ye Etkileri, Türkiye Ekonomisinin Gelişimi, Dünyada İş Geliştirme Modelleri, Özelleştirmede Düzenleme ve Rekabet, e-Devlet Uygulamaları, Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık, Stratejik Yönetim, Türkiye’de Kalite Yönetimi Uygulamaları, İsraf Yönetimi ve Türkiye’deki Uygulamaları, Kurumsal Liderlik ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında teorik eğitimler verildi.

Teorik eğitimlerini Gebze’de tamamlayan heyetler, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve TİKA’yı ziyaret ederek söz konusu kurumlar hakkında bilgiler aldılar.

Etkinliğe katılanların Türkiye’yi daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerine gezi düzenlenirken, Ankara’da ise Anıtkabir ziyaret edildi. Programın tamamlanmasının ardından açıklamada bulunan heyet üyeleri söz konusu programın önemine değinerek, programın gerçekleşmesine katkıda bulunan TİKA ve TÜBİTAK’a teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Türkmen Atları Devlet Birliği Uzmanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Ahalteke Atlarının Genetiklerinin Korunması Projesi kapsamında Türkmenistanlı 4 uzmana Bursa Karacabey Harasında eğitim programı düzenlendi. TİKA ve Türkmen Atları Devlet Birliği işbirliğinde...