Haberler

06 Aralık 2017

TİKA ve Özbekistan Arasında Ekonomik İş Birliği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Özbekistan'da faaliyet gösteren Mikrokreditbank Anonim Ticaret Bankası (ATB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TİKA toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Mikrokreditbank ATB Başkanı Ganisher Mamatkulov ve beraberlerindeki heyet katıldı. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, imza töreninde yaptığı açıklamada, protokol çerçevesinde özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin destekleneceğini ve Özbekistan ile Türkiye arasındaki tecrübe değişim faaliyetlerine katkı verileceğini söyledi.

Özbekistan'ın İslam ve Türk tarihinin önemli merkezi olduğuna dikkati çeken TİKA Başkanı Dr. Çam, “TİKA olarak ata topraklarımıza ve ait olduğumuz o değerlere katkı vermenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Çam, TİKA olarak 1994'ten bu yana Özbekistan'da faaliyet yürüttüklerine işaret ederek, ikili ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını vurguladı.

Özbekistan’ın İslam tarihinin ve Türk tarihinin en önemli merkezi olduğunu ifade eden TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, “Dünyaya ticareti, üretimi, el sanatlarını, kültürü her alanda felsefeyi büyük medeniyetin mesajlarını veren çok kıymetli tarihimizin ortak tarihimizin en önemli temel taşları. Bu açıdan ata topraklarımıza ve ait olduğumuz o değerlere katkı vermenin TİKA olarak gururunu yaşıyoruz. Özellikle her iki Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu ortaklaşa toplantılar gerek Özbekistan’da, gerekse Türkiye’de yapmış olduğu toplantılar neticesinde her iki kardeş ülkenin karşılıklı olarak birbirleriyle artarak devam eden faaliyetleri büyük, sevindirici ve gurur verici bir durumda. Tabi bunun yansımaları da kurumlarımıza çeşitli vesilelerle oluyor. TİKA olarak biz zaten 1994’ten bu yana Özbekistan’da pek çok alanda güzel projeler yapmış bulunmaktayız. Artarak devam eden bu çalışmalarımız inşallah bundan sonra da devam edecek” ifadelerinde bulundu.

Mamatkulov da protokolün, Özbekistan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Sonraki Haber

Gazze Türk Konutları Projesi Devir Teslim Protokolü İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkalığı (TİKA) ile Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı arasında TİKA tarafından Gazze’de inşası tamamlanan Türk Konutları’nın devir teslimine ilişkin protokol imzalandı. TİKA ile Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı arasında TİKA...