Haberler

14 Şubat 2012

TİKA ve Jıca Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında ortak işbirliği çalışmalarının temelini oluşturacak mutabakat zaptı imzalandı.

İmzalanan mutabakat zaptı ile TİKA ve JICA’nın, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkasya, Balkanlar ve Afrika’da gerçekleştireceği işbirliği çalışmalarının güçlendirilmesi amaçlanıyor. İki kurumun teknik işbirliği çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunması, istişareler yapılması ve böylelikle insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik deneyimlerin paylaşılması da hedefler arasında yer alıyor.

TİKA Merkez binasında 8 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantı ile mutabakat zaptı imzalandı. Toplantıya TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Japonya Büyükelçisi Kıyoshi Araki, Japonya Büyükelçiliği 2. Katibi Hirofumi Shimada, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito ve TİKA uzmanları katıldı.

TİKA ve JICA arasındaki işbirliği 1998 yılında üçüncü ülke eğitim programı, “Aile Sağlığında Görsel İşitsel İletişim” projesi ile başladı. Bu işbirliği “Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi”, “Sanayide Enerji Verimliliği ve Yönetimi”, “KEİ Ülkelerinde Enerji Yönetimi Standartlarının Uygulanması” ve son olarak “Endüstriyel Otomasyon” eğitim programları ve çalıştayları gibi çeşitli alanlarda sürdürülüyor.

Toplantıda mevcut işbirliğinin, imzalanan Mutabakat Zaptı ile zenginleşmesi ve ivme kazanması memnun edici bir gelişme olarak vurgulandı.

Sonraki Haber

Filistinli Polislere “Bina Operasyonu ve Rehine Kurtarma Eğitimi”

Bölgesel gelişmenin ve istikrarın oluşabilmesi için ülkelerin iç güvenlik sorununu çözmüş olmaları önem arz ediyor. Güvenlik sorunu çözmüş ülkeler, gayri safi yurt içi hasılada sektörel gelişmelere daha çok pay ayırabiliyor ve sürdürülebilir kalkınma iç güvenliğin,...