Haberler

23 Mayıs 2013

TİKA ve Çernobil Çocukları Yaşam Vakfı İşbirliği Devam Ediyor

Türk işbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı bugüne kadar Çernobil Çocukları Yaşam Vakfı ile yaptığı işbirlikleriyle birçok Çernobil mağduru çocuğun tedavi edilmesine büyük katkı sağlıyor.

Çernobil faciasının etkileri ile mücadele ve Çernobil mağduru çocukların tedavi edilmesi Ukrayna toplumu için ayrı bir önem arz ediyor. Bu kapsamda, 1992 yılında, radyasyona maruz kalan çocuk ve yetimlere yardım etmek, ağır hasta olan çocukların ailelerine maddi destek sağlamak ve Çernobil bölgesinden tahliye edilen çocukların ekolojik açıdan temiz bölgelerde tedavi edilmelerini temin etmek üzere kurulan Çernobil Çocukları Yaşam Vakfı” ile işbirliği TİKA için ayrı bir önem taşıyor.

TİKA ile Çernobil Çocukları Yaşam Vakfıyla yapılan geniş işbirliği programı kapsamında 2011 yılında Çernobil çocuklarının tedavi gördüğü Kiev Sinir Cerrahisi Enstitüsüne TİKA tarafından suni solunum cihazı temin edildi. 2012 yılında 50 ilkokul çağındaki çocuk için Karadeniz sahilinde bulunan Skadovsk Çocuk Kampında iki haftalık bir tedavi programı düzenlendi. 2013 yılı içerisinde ise yine TİKA tarafından benzer bir tedavi programının desteklenmesi ve Kiev Sinir Cerrahisi Enstitüsündeki Çocuk Bölümünde tadilat gerçekleştirilmesi ve ameliyat için gereken donanım sağlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çernobil faciasının 27. Yıldönümü münasebetiyle, Çernobil Çocukları Yaşam Vakfı tarafından Kiev’de düzenlenen anma töreninde Çernobil Çocukları Yaşam Vakfı Başkanı Liudmila Zakrevskaya Çernobil mağduru çocuklara yönelik yaptığı yardımlarından dolayı TİKA’ya minnettarlığını dile getirdi.

Sonraki Haber

TİKA, Atatürk'ün Emanetini Yeniden Canlandıracak

Afganistan Yüksek Öğrenim Bakanı Dr. Ubeydullah Ubeyd TİKA’nın Afganistan’da yürüttüğü projeleri ve 1926 yılında Atatürk’ün emri ile yaptırılan Kabil’in ilk hastanesi ve tıp fakültesi olan Kamil Rıfkı Urga Sanatoryumunun Restorasyonu projesiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere...