Haberler

02 Mart 2018

TİKA Türkiye’nin Terörle Mücadele Tecrübesini Cibuti’ye Aktarıyor

Genel Merkezi Cibuti Cumhuriyeti’nde bulunan Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) işbirliğinde, Doğu Afrika bölgesinde Şiddete Varan Aşırıcılığı Önleme ve Karşı Koyma Merkezi’nin faaliyetlerine başlayabilmesi için gerekli donanım, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından sağlandı.

IGAD, 1986 yılında Afrika Boynuzu’ndaki sekiz ülke olan Cibuti, Eritre, Etiyopya, Somali, Sudan, Kenya, Güney Sudan ve Uganda tarafından Hükümetlerarası Kuraklık ve Kalkınma Otoritesi olarak kuruldu, 1996 yılında Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi olarak bugünkü adını aldı.

Doğu Afrika Bölgesinde Eş-Şebab, El-Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı bölgesel ve uluslararası koordinasyon ve iş birliğini sağlamak, terörle mücadelede bölgede kurumsallaşmış etkin bir otoriteyi tesis etmek amacıyla, Cibuti’de kurulacak olan Şiddete Varan Aşırıcılığı Önleme ve Karşı Koyma Merkezi’nin faaliyetlerine başlaması için TİKA tarafından merkezin bilişim, ofis mobilya ve büro ekipmanları temin edildi.

IGAD iş birliğinde yürütülen projeyle, ilgili merkezde Türkiye’nin terörle mücadelede elde ettiği tecrübeyi aktarabilmesi amacıyla ilgili bir uzmanın görevlendirildi. TİKA tarafından donanımı tamamlanan Şiddete Varan Aşırıcılığı Önleme ve Karşı Koyma Merkezi’nin Yönetim Kuruluna Türkiye’yi temsilen bir kurumun üye olması hususunda mutabık kalındı.

İlgili merkezin resmi açılışının Cibuti Cumhurbaşkanlığı tarafından açılması planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA Türkiye’nin Yüksek Eğitim Alanındaki Tecrübesini Irak’a Aktarıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından düzenlenen program kapsamında Irak Yüksek Eğitim ve Araştırma Bakanlığı heyeti Türkiye’de faaliyet gösteren teknik üniversiteler ile bunların bağlı olduğu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile akademik alanda yapılabilecek...