Haberler

25 Ekim 2011

TİKA Türk Dünyası Akademisyenlerini Sanat İçin Buluşturuyor

TİKA Türk Dünyası Akademisyenlerini Sanat İçin Buluşturuyor
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) düzenlediği çalıştaylarda, uluslararası sempozyumlarda akademisyenleri buluşturmaya devam ediyor. Karşılıklı bilgi alışverişinin ve öngörülerin değerlendirilmesi ile ülkelerin küresel gelişmişlik düzeyine ulaşması için çalışan TİKA, güzel sanatlar fakültelerinde eğitim standartlarının yükseltilmesini ve daha başarılı eserlerin ortaya konulmasını hedefliyor.

TİKA’nın desteği ile “Türk Dünyası Güzel Sanatlar Fakülteleri Ankara Toplantısı ve Çalıştayı” 26-27 Kasım tarihleri arasında Gazi Üniversitesinde gerçekleştirilecek. Türk Cumhuriyetleri Güzel Sanatlar Fakülteleri Dekanlarının bir araya geleceği çalıştayda; fakülte ve sanat eğitimi, güzel sanatlarda yaşanan sorunlar, öğrenci hareketliliği ve işbirliği halinde yapılacak faaliyetler konusunda katılımcılar görüş alışverişinde bulunacak.

Çalıştay Gazi Üniversitesi Rektörlük binası Mimar Kemaleddin Salonu’nda yapılacak.

Bu etkinlik kapsamında “Sanatla Birlikte” başlıklı karma bir sergi düzenlenecek ve Orta Asya Türk dünyasının Güzel Sanatlar Fakültelerinin her birinden dörder eser sergilenecek. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü sanatçılarının elemanlarının birer eseri sergide yer alacak.

Sanatçılar aynı gün şehitlerin ardından milletimizin yaşadığı büyük acı dolayısıyla yapılması kararlaştırılan “Kederde Birlikte” isimli sergide, eserlerini sunacak. 
 

Sonraki Haber

Tacikistan'da Uluslararası İşbirliği Projelerinin Yeni Adı: TİKA

Orta Asya ülkeleri arasında kişi başına düşen milli gelir sıralamasının sonunda yer alan Tacikistan Cumhuriyeti’nde mesleki eğitim altyapısının yetersiz olması, eğitim imkânlarından yararlanamayan ve ülkesinde iş bulmayan yaklaşık 1.5 milyon Tacik vatandaşını yurtdışında çalışmak zorunda...