Haberler

27 Temmuz 2018

TİKA "Tecrübe Paylaşım Programı" ile Gönüllülük Bilinci Kazandıracak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), küresel gönüllülük bilinci kazandırılması amacıyla düzenlediği 2018 Tecrübe Paylaşım Programı ile 117 üniversiteden yaklaşık 500 öğrenci, 30 ülkeyi ziyaret edecek

TİKA’nın 29 Temmuz-8 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği "2018 Tecrübe Paylaşım Programı" ile 30 ülkeye gidecek yaklaşık 500 öğrenci, gittikleri ülkelerde Türkiye ve Türk sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yerinde inceleyerek 100'e yakın proje ve faaliyete katılacak.

Türkiye'nin 59 ilinden çok sayıda öğrencinin katılacağı 2018 Tecrübe Paylaşım Programı, 29 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak oryantasyonla başlayacak ve aynı gün ilk ekip Nijer'e doğru yola çıkacak. 

Öğrenciler, program kapsamında Nijer'in yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Fas, Gana, Gürcistan, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kolombiya, Lübnan, Makedonya, Mozambik, Namibya, Özbekistan, Romanya, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ürdün, Moldova ve Güney Afrika'ya gidecek.   Gittikleri ülkelerde TİKA ve yerel STK'lerin belirlediği okul, yetimhane, kütüphane ve ibadethane gibi mekânlara tadilat, tamirat ve donanım malzemelerinin sağlanmasına ilişkin proje uygulamalarına katılacak öğrenciler, sosyal, kültürel ve insani yardım aktivitelerinde de bulunacak. Öğrenciler ayrıca kalkınma proje uygulamalarına da katılacak.

TİKA, Türkiye'nin şefkat elini uzattığı dünyanın dört bir yanına giderek eşsiz tecrübeler kazanacak gönüllü öğrencilerin, program aracılığıyla küresel gönüllülük bilincine de sahip olmasını hedefliyor. 

Tecrübe Paylaşım Programı nedir? 

Türkiye'deki farklı üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin, Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu gibi TİKA'nın faaliyet coğrafyasında yer alan ülkelerdeki gençlerle etkileşimini ve karşılıklı tecrübe paylaşımını kapsayan program, öğrencilerin ülkeler arasında "dostluk köprüleri" kurmasını amaçlıyor.

TİKA'nın koordinasyonunda Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve TRT işbirliğinde geçen yıl ilki gerçekleştirilen programa 45 ilden katılan 220 öğrenci, 19 ülkeyi ziyaret etmiş ve gittikleri ülkelerde 28 proje gerçekleştirmişti. Misafir Derneği çatısı altında, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Uluslararası Genç Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Siyasallar Vakfı, Yeni Dünya Vakfı, Kalem Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Öğrenci Birliği ve Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa düzenlenen program kapsamında öğrenciler, gittikleri ülkelerde TİKA'nın "gönüllü elçileri" olarak faaliyetlerde bulunmuştu. Program kapsamında öğrenciler, Libya, Cezayir, Tunus, Etiyopya, Somali, Tanzanya, Kenya, Senegal, Gine, Kamerun, Nijer, Çad, Sudan, Burkina Faso, Gana, Uganda, Ürdün ve Lübnan'ı ziyaret etmişti.

Sonraki Haber

TİKA’dan "Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu"na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Kastamonu’da Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 12 ülkeden 26 bilim insanının katıldığı "Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği Yaz Okulu" programı düzenlendi. TİKA’nın desteği ile Kastamonu Üniversitesi’nin...