Haberler

06 Aralık 2011

TİKA, Tarım Uzmanlarını Buluşturdu

Türkiye ile Azerbaycan arasında gerçekleştirilen işbirliği projeleri artarak devam ediyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma Bakanlığı, Ekonomik Reformlar Araştırma Enstitüsü işbirliğinde yürütülen ‘Azerbaycan’da Organik Tarımın Geliştirilmesi Sürecinde Türkiye Tecrübesinin Öğrenilmesi ve Kurumlararası İşbirliğinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında ülkemizin organik tarım alanında sahip olduğu bilgi ve tecrübelerin paylaşılması amacıyla Azerbaycan (Bakü ve Gence)’ da ülkenin sektördeki tüm ilgili kurumlarının geniş katılımı ile 30 Ekim-04 Kasım 2011 tarihlerinde seminerler düzenlendi.

Bakü ve Gence’de gerçekleşen seminerlerin açılışında konuşma yapan TİKA uzmanları, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının kurulduğu günden bu yana geliştirdiği ekonomik, teknik, sosyal, kültürel ve eğitim konularındaki işbirliği programları ile özellikle tarım alanında yürütülen çalışmalara öncelik verdiğini belirti.

Seminere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları, Samsun 19 Mayıs Üniversite Öğretim Görevlileri, Kalkınma Bakanlığı temsilcisi ve özel sektör temsilcileri katıldı. Türk uzmanlar Azeri meslektaşlarına tarımsal kalkınmanın, özellikle organik tarım’ın dünya kamuoyunda geniş yankı bulduğu bir dönemde ‘Türkiye’de Organik Tarım mevzuatı, üretime, işleme, pazarlamaya, yönelik yaptırımlarımız’ hakkında detaylı bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Azeri yetkililer, petrol dışı sektör ürünlerinin üretiminin ve ihracatlarının artırılmasında tarımsal faaliyetlerin özellikle de organik tarımın rolünün büyük olduğunu ifade etti ve bu konuda ülkemizin tecrübesinden ciddi manada istifade edeceklerinin altını çizdi. TİKA tarafından düzenlenen bu seminerle organik tarım konusunda sektörün ilgili kurumları ilk kez bu kadar büyük bir organizasyonda bir araya geldi.

Proje devamında mevzuat çalışmaları, pilot uygulamaları ve uluslararası bir konferansın yapılmasının önerilmesi ile seminerler sona erdi.

Sonraki Haber

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: "dar Gömleği Değiştirdik"

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın 2012 yılı bütçesi, 10 Aralık 2011 Cumartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada “Yurtdışında nereye gidilirse gidilsin TİKA’nın eserleri gelenleri ay...