Haberler

24 Nisan 2012

TİKA Sırbistan'da Eğitim ve Kültür Alanında Yeni Projelere Başladı

TİKA Sırbistan'da Eğitim ve Kültür Alanında Yeni Projelere Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Belgrad Program Koordinasyon Ofisi, Sırbistan’da eğitim ve kültür alanında yeni projeler yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Novi Pazar İlköğretim Okulu Yapımı, Tutin Köyleri’nde 3 Okulun Yeniden Yaptırılması, Buyanovac Okulu Çevre Düzenlenmesi, Buyonovac Okulu’na Ekipman Sağlanması ve Senitsa Kültür Merkezi İnşası İşleri ile ilgili ihaleler gerçekleştirildi.

Novi Pazar İlköğretim Okulu Yapım İşi

Üç vardiyalı eğitim sisteminden iki vardiyalı eğitim sistemine geçilebilmesi amacıyla Novi Pazar’ın üç okula daha ihtiyacı vardı. Yapılan saha çalışmaları neticesinde bunlardan bir tanesi 20 sınıflı olacak şekilde TİKA tarafından karşılanması kararlaştırıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Temmuz 2010 tarihinde Sancak Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında da gündeme gelen okul projesinin desteklenmesi, şehirdeki derslik açığının kapatılması ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi açısından büyük önem arz ediyor.

Buyanovac Okulu Çevre Düzenlenmesi ve Ekipman Sağlanması İşi

TİKA tarafından yapılan Buyanovac İlköğretim Okulu’nun konumlandığı arsanın düzenlenmesi (bordür taşları, yürüme yolları vb. yapımı) ve arsa çevresinin çevre duvarıyla çevrilmesi ile okula ekipman sağlanması işleri TİKA tarafından karşılanacak.

Tutin Köyleri’nde 3 Okul İnşaası

Tutin, Sırbistan’daki en yoksul belediyesi olarak biliniyor. Özellikle bağlı ilçelerdeki eğitim imkanları uluslararası standartların çok altında . Bu nedenle Tutin Şehri’nde bulunan ve artık tadilatının dahi mümkün olmadığı Starceviçe, Dobrinya ve Naboye Köylerindeki üç okul TİKA tarafından yeniden yaptırılacaktır.

Prijepolye Kültür Merkezi’nin Tadilatı

Civar belediyelere de hizmet veren Priyepolye Kültür Merkezi, bölgede yaşayan Sırp ve Boşnak halkın kültürel öğelerinin korunması, yaşatılması ve etnik azınlıklar arasındaki ayrışmanın kültürel etkinliklerle ortak zeminde birleştirilmesi hususlarında hizmet veren bir kurum. Kurulduğu 1979 senesinden buyana herhangi bir tadilat görmeyen ve şu ana kadar 3.000’i aşkın etkinliğe ev sahipliği yapan bahse konu merkezin tadilatı TİKA tarafından yaptırılacak.

Senitsa Kültür Merkezi İnşası

Ülkenin en az gelişmiş şehirlerinden olan ve nüfusunun yarısı merkezde yaşayan Senitsa’da kültür merkezinin, sinema gösterimi veya tiyatro sahnelenecek üstyapısı mevcut değildir. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Senitsa Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ancak tamamlanamayan proje TİKA tarafından bitirilmesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk'ta Bilişim Teknolojileri Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutluk’un Durres şehrinde 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesi olan Durres Aleksander Moisiu Üniversitesi’nin Bilişim ve Teknoloji Fakültesi’ne bilgisayar laboratuarı kuruldu. Öğrencilerine mezun olduktan sonra iyi iş...