Haberler

10 Ekim 2017

TİKA Sırbistan’da Jusa Çocuk Yurdunu Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilat ve donanım desteği verilen Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki çocuklara yönelik bakım ve barınma hizmeti veren Dragan Filipoviç-JUSA Yurdu Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldı.

2 kattan oluşan yurt 3-7 yaş arası ve 9-15 yaş arası birinci ve ikici seviyeden bakım desteğine muhtaç ve ebeveynleri olmayan ve sağlık açısından ihmal edilmiş çocuklara ev sahipliği yapıyor. Yurtta kalan öğrencilerin uygun şartlarda barınma hizmeti alabilmesi için gerçekleştirilen tadilatın ardından gerekli mobilya ve donanım desteği de verildi. TİKA tarafından yeniden düzenlenen çocuk parkı ve içerisindeki çeşitli tadilatlarla tüm çocukların huzur ve güvenle yaşayabileceği bir yurt haline geldi.

Sırbistan’da TİKA Faaliyetleri

TİKA Belgrad Proje Koordinasyon Ofisi, 26 Ekim 2009 tarihinde Sırbistan’da resmen faaliyetlerine başladı. Belgrad PKO, 2010 Kasım ayından bu yana kendi binasında hizmet veriyor. Kısa sürede gerçekleştirdiği ve Sırbistan geneline yayılan projeleri sayesinde Türkiye’nin ve TİKA’nın tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor. Bugüne kadar 223 proje hayata geçirildi. Bu projelerin %35’i eğitim altyapılarının iyileştirilmesi, %5’i tarım ve hayvancılık, %16’ı sağlık altyapısı kapasitesi geliştirilmesi ve %14’ü restorasyon projelerinden oluşuyor. Bu çerçevede sosyal, ekonomik ve kültürel alanda yapılan tüm çalışmalar ile birlikte, toplumlar arasında kalıcı barışın ve birlikte kalkınmanın sağlanması hedefleniyor.

Sonraki Haber

Kalemeydan ve Bayraklı Cami Ziyareti

Damat Ali Paşa Türbesi Restorasyonu Belgrad İç Kalesi’nde yer alan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restorasyon projesi devam eden Damat Ali Paşa Türbesi’ni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar...