Haberler

24 Mart 2018

TİKA Şili’de Yaşlılara Yönelik Projelerine Devam Ediyor

Şili Santiago’da yer alan Unión Árabe de Beneficencia Huzurevi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenerek, hizmet kapasitesi genişletildi.

Filistin başta olmak üzere Arap coğrafyasından 1900’lü yılların başlarında Şili’ye göç etmiş ailelerin bugün üçüncü ve dördüncü kuşakları hala Şili’de yaşıyor. Unión Árabe de Beneficencia ise, kendisine ait yerleşkesinde, bu nüfusa huzurevi ve bakım hizmeti veriyor.  

Yaklaşık 20 yıldır hizmet veren huzurevinde bulunan evler ve odalar oldukça eski ve yeterli kapasiteye sahip değildi.  TİKA’nın desteğiyle yenilenen huzurevi, modern koşullarda artık daha çok kişiye hizmet verebilecek. Eskiyen evleri yeni bir mimari plan ile daha fazla kişinin kullanabileceği hale getiren proje ile odaların tamirat işlemleri de yapıldı.

Unión Árabe de Beneficencia Huzurevi'ndeTürkiye ve TİKA heyeti ile Filistin Santiago Büyükelçisi Imad Nabil Jadaa, Filistin asıllı Şili Milletvekili Cristian Moreira Barros, Filistin Spor Kulübü Başkanı Maurice Khamis Massu ve Union Arabe de Beneficencia’nın yöneticilerinin katıldığı bir program düzenlendi.

Programda söz alan Büyükelçi Imad Nabil Jadaa, TİKA ile Filistin Uluslararası İşbirliği Teşkilatı-PICA arasındaki işbirliğinin bir sonucu olarak TİKA’nın Arap Huzurevi'nin yenilenmesi ve Club Palestino Deportivo’ya saha yapımı projelerinin iki ülke arasındaki sınır tanımayan dostluğun temsili olduğunu ifade etti. Bu dostluğun ilerleyen günlerde de devam edeceğinden şüphe duymadığını ifade eden Büyükelçi Jadaa, Şili gibi uzak bir coğrafyada devam eden bu dostuğun aramızdaki gerçek sevgiye dayandığını söyleyerek Filistin ve tüm Arap halkları adına Türkiye’ye teşekkürlerleri iletti.

Unión Árabe de Beneficencia Başkanı Jose Khamis Brahim ise “TİKA’ya acil ihtiyaçlarımızdan bahsettiğimizde oldukça hızlı harekete geçti. Topluluğumuzun daha iyi yerlere taşınması adına her yaş grubuna olduğu gibi yaşlılara da aynı ilginin gösterilmesi gerekiyor. İşte Türk Hükümeti TİKA vasıtası ile bizlere bu konudaki hassasiyetlerini göstermiş oldu. Neredeyse 6 ay gibi kısa bir sürede bu işi tamamlayan Türk Hükümetine şükranlarımızı sunmak için kelimeler yetersiz kalıyor” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Din eğitimini Heybeliada Ruhban Okulu’nda almış olan Şili Ortodoks Kilisesi Başpiskopozu Sergio Abad ise yaptığı teşekkür konuşmasında şunları vurguladı: “Hepimiz ayrı dinlere mensup olarak dünya hayatımızı devam ettirsek de bu gibi yardımlar toplumlarımızın her zaman dost olduğunu gösteriyor. Farklı toplumları bir araya getiren bu destekler sayesinde dünya barışına kavuşulacağına inanıyoruz.”

Konuşmaların ardından Büyükelçi Gülin Dinç, TİKA DOGAL Daire Başkanı Rahman Nurdun, Birlik Başkanı Jose Khamis Brahim ve Başpiskopoz Segio Abad hizmete giren yaşlı evlerini gezerek mimari projenin ayrıntıları hakkında bilgi aldı. 

Sonraki Haber

Türk KBB Doktorları Özbekistan'da Bir İlki Gerçekleştiriyor

Yakın coğrafyamızla bilimsel işbirliğini geliştirmek amacıyla Avrasya Kulak Burun Boğaz (KBB) Derneği, Türk KBB Dernekleri ve Özbek KBB derneği ile birlikte Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın destekleriyle Özbekistan' da ilk defa ortak bir...