Haberler

17 Mayıs 2018

TİKA Ramazanda Dünya Mazlumlarının Yanında Olacak

TİKA Ramazanda Dünya Mazlumlarının Yanında Olacak

Balkanlar, Doğu Avrupa, Afrika, Asya, Latin Amerika ve Ortadoğu'daki 58 ülkede 60 ofisiyle faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ramazan boyunca 50'den fazla ülkede 150 şehirde binlerce kişiye iftar verecek ve ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunacak.

Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda ihtiyaç sahipleri, soydaşlar, terör mağdurları ve yetimlere dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden hizmet götüren TİKA, Balkanlarda Karadağ, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Romanya, Makedonya, Macaristan, Moldova, Hırvatistan, Ukrayna ve Slovenya'da vereceği iftarların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtacak. Orta Doğu ve Afrika'da başta Filistin, Irak, Somali, Yemen ve Libya olmak üzere savaş ve terör mağdurlarına gıda yardımları yapılacak ve iftarlar verilecek. Afrika'da da Namibya, Çad, Cibuti, Lübnan, Yemen, Kenya, Mısır, Mozambik, Sudan ve diğer ülkelerde yardım faaliyetleri ve iftar programları yapılacak.

Irak'ta 5 bin aileye gıda yardımı

TİKA, Irak'ta 5 binden fazla aileye gıda kolisi dağıtacak ayrıca Kerkük, Musul ve Bağdat'ta 5 binden fazla kişiye iftar verilecek. Orta Asya'da ramazanı soydaşlarla geçirecek TİKA, ramazan faaliyetlerine Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da devam edecek. Başkanlığın Afganistan ve Pakistan'daki yardımları da ramazan ayında artarak devam edecek. TİKA, Güney Kore, Japonya, Laos, Vietnam, Şili, Meksika, Kolombiya, İtalya ve Polonya gibi Müslüman azınlıkların olduğu ülkelerde de ramazan programları düzenlenecek.

27 mülteci kampına 13 bin 500 gıda kolisi dağıtılacak

Filistin'de farklı alanlarda önemli projelere imza atan TİKA, ramazanda Gazze'ye yapılacak acil yardım projeleri kapsamında 12 bin gıda kolisi dağıtacak. Bu gıda kolilerinden 100 bin kişinin faydalanması hedefleniyor. TİKA, bunun yanı sıra ramazan boyunca günde bin aileye sıcak yemek çıkaracak. Yaklaşık 200 bin kişi sıcak yemek ve gıda kolilerinden yararlanacak. Başkanlık, Filistin'e ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde de bulunulacak ve Gazze'ye 1 milyon dolarlık insani yardım desteği ramazan ayında temin edilmiş olacak.

TİKA, Filistin genelindeki 27 mülteci kampına 13 bin 500 gıda kolisi yardımında bulunacak. Mülteci kampları ve yetim aileler için bin gıda kolisi de Kudüs'te dağıtılacak. Ayrıca, Kudüs tarihi bölgede tespit edilen 50 dükkandan toplam 700 Kudüslü aile kuponla alışveriş yapacak. TİKA, böylelikle Kudüs eski şehir esnafını kalkındırma ve aynı zamanda Kudüslü ihtiyaç sahibi ailelerin de kendi ihtiyaçlarına göre alışveriş yapmasına destek olacak.

Arakanlılara yardımlar ramazanda da sürecek

Bangladeş'te sıcak yemek dağıtımı ramazan boyunca da devam edecek. Böylelikle her gün 30 bin kişiye iftarlarda sıcak yemek ulaştırılacak. Ramazan ayı boyunca 2 milyon 100 bin kişiye iftarlık sıcak yemek ulaştırılması hedefleniyor. Temizlik ihtiyaçları için 30 bin kişiye sabun, deterjan, diş macunu ve diş fırçasının yanı sıra çocuk ve yetişkinler için hijyen paketi ve şemsiye dağıtılacak. Şeker, tuz, bisküvi, hurma, çay, nohut, soğan, patates ve biber gibi malzemelerden oluşan ramazan paketleri 30 bin kişiye dağıtılacak. Öte yandan, Arakanlı Müslümanlar ile yerel halkın katılabileceği iftar programlarının düzenlenmesi planlanıyor.

TİKA, Myanmar'ın Rakin eyaletindeki kamp ve köylerde kalan Müslüman nüfustan öncelikle acil ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda paketi dağıtmayı hedefliyor. Bölgede muson mevsiminin yaklaşması nedeniyle barınaklarda zorlu koşullarda yaşayan 180 ihtiyaç sahibi aile için yeni barınaklar inşa etmeyi planlayan TİKA, Arakan'daki kamplarda yaşayan çocuklara yönelik sağlık taraması ve beslenme yardımı yapacak.

Sonraki Haber

Kudüs Eski Şehir Esnafına ve Kudüslü İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Ayında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kudüs Zekât Komitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kudüslü İhtiyaç sahibi ailelere yardım ve Kudüs Eski Şehir esnafını destekleme projesi kapsamında kupon dağıtım programı düzenlendi. TİKA, Filistin’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini...