Haberler

12 Haziran 2012

TİKA Projeleri Sırbistan'da Doğu ile Batı Arasındaki Kapıları Aralıyor

Niş Üniversitesi Sırbistan’ın üçüncü büyük şehri Niş’de bulunuyor. Üniversite ülkenin ilk üç üniversitesi arasında yer alıyor. Toplam 13 fakültede yaklaşık 28.000 öğrenci öğrenim görünüyor. Niş’in, ülkenin sanayi merkezlerinden biri olması üniversiteye değer katıyor.

1960 yılından bu yana eğitim veren Niş Üniversitesi Ekonomi Fakültesinde bulunan amfinin tadilatı ve tefrişatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapıldı. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri dâhil olmak üzere 5.000 öğrenciye hizmet veren fakültenin amfisi çevresel koşullar nedeniyle yıpranmıştı. Bu durum öğrencileri ve üniversiteyi etkiliyordu.

TİKA tarafından Niş Üniversitesi Ekonomi Fakültesi amfisinin onarılması ile öğrencilerin daha iyi eğitim alması için gerekli fiziksel koşullar tamamlanmış oldu.

Amfi, düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi. Törene TİKA Belgrad Program koordinatörü Emrah Ustaömer, üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Törende konuşma yapan Niş Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekanı ve öğretim görevlileri yenilenen amfide ders vermenin heyecanından bahsederek, TİKA’ya bu projeden dolayı teşekkür etti. Akademisyenler, Türkiye ve TİKA ile işbirliği çalışmalarının devam etmesini umut ettiklerini vurguladı.

TİKA Belgrad Program Koordinatörü törende, Türkiye’nin Sırbistan’da gerçekleştirdiği proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Doğu ile Batı arasında bir kapı olarak kabul edilen Niş’de gerçekleştirilen bu proje ile coğrafi ve kültürel yakınlıktan doğan dostluk ve kardeşlik duygusu vurgulanmış oldu. Sırbistan, ecdat yadigârı birçok esere ev sahipliği yapıyor. TİKA, ülkede hiçbir etnik ayrım gözetmeksizin proje ve faaliyetlerine devam ediyor.

Sonraki Haber

Tunuslu Yaralılar Türkiye'de

Tunus Cumhuriyeti’nde 14 Ocak tarihinde meydana gelen çatışmalarda yaralanan 9 kişi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye’ye getirildi. Havaalanında Tunuslu yaralıları, TİKA Koordinatörü Musa Gürbüz, basın mensupları ve yaralıların aileleri uğurladı. 9 Hasta ve...