Haberler

06 Mayıs 2021

TİKA'nın Erenler Sofrası Sırbistan'da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Erenler Sofrası Ramazan dayanışma programı bünyesinde, Sırbistan’da romanlar, mülteciler gibi dezavantajlı gruplar ve ihtiyaç sahibi 2.000 aileye toplamda 22 ton temel gıda malzemelerinden oluşan yardım kolileri, evinden çıkamayan 1000 yaşlı ve engelliye de hazır sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

Sırbistan’ın Sancak Bölgesi şehirlerinden Novi Pazar, Tutin, Syenitsa, Nova Varoş, Priboy ve Priyepolye’de toplam 500 aileye, Belgrad, Kragujevac, Smedervska Palanka, Mladenovac ve Smederova şehirlerinde roman nüfusun yoğun yaşadığı semtlerde 650 aileye, Voyvodina Bölgesinde 550 aileye, Güney Sırbistan’da Niş Şehrinde 200 aileye Sırbistan İslam Birliği Riyaseti işbirliğinde gıda kolileri ulaştırıldı. Sırbistan Mülteciler ve Yerinden Edilmiş Kişiler Komiserliği-KIRS işbirliğinde; Fas, Suriye, Cezayir, Irak, Afganistan ve Irak’tan gelen 19 aileden 200 mültecinin yaşadığı Tutin Mülteci Kampına ise 1 ton gıda malzemesi teslim edildi.

Sırbistan'ın Novi Pazar ve Syenitsa şehirlerinde evlerinden çıkamayan yaşlı ve engellilerle Ramazan’ın bereketi paylaşıldı. Başkanlığımız tarafından temin edilen 1000 öğün hazır sıcak yemek, özel kutularda iftar saatinden yarım saat önce evlerinde olacak şekilde, işbirliği yaptığımız Svetionik Derneğinin gönüllü gençleri sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Sırbistan İslam Birliği Sancak müftüsü Senad Halitoviç “Sırbistan İslam Birliği Riyaseti işbirliğinde TİKA tarafından bu sene de Sırbistan’da maddi açıdan en kötü durumda olan Müslümanlara temel ihtiyaçlardan oluşan 2000 kumanya dağıtıldı. Bu vesileyle gönlümden teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bu çok büyük ve insani bir destektir, özellikle Ramazan'da, bu mübarek günlerde” ifadeleriyle teşekkürlerini iletti.

Başkent Belgrad’ın Ledine semtinde büyük çoğunluğunu Romanların oluşturduğu kardeşlerimizle bir araya gelen Belgrad Büyükelçimiz Sayın Hami Aksoy; Ramazan ayının birlik ve dayanışma ayı olduğunu, TİKA’nın Erenler Sofrasının Sırbistan genelinde yapılan dağıtımlarla ulaştığı tüm insanlara kültürümüzün kıymetli şahsiyetleri Ahi Evran, Yunus Emre ve Hacı Bektaşi Veli’nin mesajlarını ilettiğini söyledi.

Sonraki Haber

Erenler Sofrası Kuzey Makedonya’da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Erenler Sofrası Ramazanın Programı kapsamında Kuzey Makedonya’nın farklı bölgelerindeki 3.000 aileye gıda paketi dağıttı. 2021 yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı, Hacı Bektaş Veli Yılı ve...