Haberler

29 Haziran 2012

TİKA Nairobi Program Koordinasyon Ofisi Faaliyetlerine Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ofisi Başkanlığı (TİKA) son 6 ayda ofis sayısını %20 arttırdı. Yeni işbirliği ortağı olan ülkelerinden biri olan Kenya’da TİKA Nairobi Program Koordinasyon Ofisi faaliyetlerine başladı.

Kenya Başbakanı Dr. Raila Odinga İle Görüşme

TİKA Nairobi Program Koordinatörü Dr. Ömer Kocaman, Kenya Başbakanı Dr. Raila Odinga’yı makamında ziyaret etti. Kenya Başbakanı görüşme ziyaret sırasında, TİKA’nın ülkelerinde ofis açmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülke arasında eğitim, sağlık, tarımsal kalkınma, su ve sanitasyon konularında işbirliği çalışmalarının yapılabileceğini söyleyen Odinga, Kenya makamları olarak işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Dadaap Mülteci Kampı Ziyareti

Dünyanın ikinci büyük mülteci kampı olarak bilinen Dadaap Kampında çoğunluğu Somalili Müslüman mültecilerden oluşuyor. TİKA Nairobi Program Ofisi yetkilileri, Dadaap Kampına ve Garissa Kampına inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Yapılan inceleme ziyareti esnasında, söz konusu merkezin bir cami, sağlık merkezi, derslik ve aşhane ünitesinden meydana geldiği tespit edilmiş, aş evi ünitesinde TİKA’nın koordinasyonunda yürütülen yemek dağıtım faaliyeti yerinde incelendi.

Garissa Bölge Hastanesi Ziyareti

15 Haziran 2012 tarihlerinde çoğunluğunu Somali’li Müslümanların oluşturduğu Kenya’nın Kuzey-Doğu Eyaleti bünyesinde yer alan Garissa Bölge Hastanesi’ne inceleme ziyareti gerçekleştirildi.

Kenya Kuzey-Doğu Eyaleti Sağlık Müdürü Dr. Mohammed Sheikh ile bölgenin sağlık alanında yaşadığı sorunlar üzerine bir görüşme yapıldı ve en büyük hastanesi “Garissa Bölge Hastanesi”ne çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Kenya Kuzey-Doğu Eyaleti Sağlık Müdürü Dr. Mohammed Sheikh ile bölgenin sağlık alanında yaşadığı sorunlar üzerine yapılan görüşmede, bölgede anne-çocuk sağlığı konusundaki eksiklikler gündeme geldi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk Kamu Kurumlarında Bilişim Teknoloji Uygulamalarına Destek

Arnavutluk’ta e-devlet projelerinden sorumlu, Başbakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren Ulusal Bilgi Toplumu Ajansı, Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Başkanlığımız işbirliğinde yürütülen “Arnavutluk’ta kamu kurumlarında devlet personel veritabanı oluşturulması” projesi kapsamında Arnavutluk’ta ilgili kurumların üst düzey...