Haberler

26 Şubat 2018

TİKA, Meksika’daki Depreme Uzanan İlk Dost Eli

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Meksika’da depremlerin yaralarını sarıyor.

Meksika’da son beş aydır sık sık deprem yaşanıyor. 2017 yılı Eylül ayından bu yana 7.5 ve üzerindeki şiddetlerde üç ayrı büyük deprem meydana geldi. Bunlardan 8 Eylül 2017 tarihindeki ilk deprem tarihin en büyük felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçti. On gün sonrasında yaşanan 7.5 şiddetindeki depremde Başkent Meksiko da ciddi boyutta etkilendi, yüzlerce bina yerle bir olurken ülkede uzun süre yas ilan edildi.

17 Şubat 2018’de yaşanan ve yine en çok Meksika’nın batı kıyısı eyaletlerinden Oaxaca’yı vuran 7.5 büyüklüğündeki depremle, özellikle dağlık ve kırsal kesimde yaşayan yerli halklar mağdur olurken birçok köyde acil insani yardım ihtiyacı doğdu.

Gelişmeleri yakından takip eden TİKA Meksika Program Koordinasyon Ofisi, ilgili valilik ile işbirliği yaparak ihtiyaçlar belirlendi. Oaxaca şehir merkezinden yaklaşık 250 km uzaklıkta en çok etkilenen 3 ayrı dağlık yerleşim biriminde, hazırlanan acil ihtiyaç kolileri ailelere dağıtıldı. Koliler, temel gıda malzemeleri, hijyen ürünleri, hazır yiyecekler vb. malzemelerden oluşuyor. Daha önceki depremlerde, acil durumlar için TİKA’nın temin ettiği arazi tipi ve deniz ambulanslar bölgede hizmet vermeye devam ediyor.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, TİKA’ya gönderdiği mektupla, eylül ayında depremlerin vurduğu ülkelerine yardımlarından dolayı Türkiye’ye teşekkür ederek, Meksikalıların asla unutmayacağı bir cömertlik davranışı olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber

Güney Afrika’daki 136 Yıllık Türk Mirası: Osmanlı Kriket Kulubü

Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde, adını Osmanlı alimi Ebubekir Efendi’nin kurduğu okuldan alan Osmanlı Kriket Kulübü 136 yıldır hizmet veriyor. Güney Afrika’ya Osmanlı Devleti tarafından 1863 yılında ülkedeki Müslümanları eğitmek ve aralarındaki ihtilafları çözmek üzere...