Haberler

13 Nisan 2018

TİKA Meksika’da Fiziksel Engellilere Destek Oluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Meksiko Şehri Engelli Kişilerin Entegrasyonunu Geliştirme Enstitüsü’nde (INDEPEDI) eğitim gören 50 fiziksel engelliye aktif tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Meksiko City Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren INDEPEDI, Meksika Şehri'nde engellilere yönelik uygulanacak kamu politikalarının tasarımı, takip edilmesi ve değerlendirilmesi gibi sosyal, kurumsal ve yasal mekanizmaların oluşturulmasını sağlıyor.

Kuruluşun tesislerinde eğitim gören ancak maddi imkânsızlıklar neticesinde tekerlekli sandalye alamayan 50 fiziksel engelliye TİKA tarafından güvenli, konforlu ve otonom bir şekilde bağımsız ve yeterli hareket imkânı verecek aktif tekerlekli sandalye temin edildi.

Tekerlekli sandalyelerin teslim programında konuşan INDEPEDI Genel Direktörü Fidel Perez De Leon, engellilerin toplumda yok sayılmalarının kabul edilemez olduğunu, her bir engelli bireyin toplumdaki diğer insanlar gibi eğitim, çalışma ve diğer sosyal haklara sahip olması gerektiğini söyledi. Leon konuşmasının devamında Türkiye ve TİKA’ya engellilerin hayatını kolaylaştıran bu gibi anlamlı projelere destek olduğu için teşekkür etti.

Sonraki Haber

Özbekistan İle Okul Öncesi Eğitiminde Türkiye’nin Tecrübeleri Paylaşıldı

Özbekistan Okul Öncesi Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübesini yerinde incelemek üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın katkılarıyla Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Özbekistan Hükümeti tarafından ilan edilen 2017-2021 Kalkınma Stratejisi doğrultusunda okul öncesi...