Haberler

10 Nisan 2013

TİKA Lübnan'da 20 Bin Kişinin Temiz Su İhtiyacını Karşılayacak

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanlığı’nın talepleri doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında Aydamon, El-Kuaşra ve El-Birre beldeleri ve civarında yaşayan Türkmenlerin su ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirilen Lübnan Su Projesi’nin ikinci kısım inşaat çalışmaları devam ediyor.

Lübnan Su Projesi’nin inşaat çalışmalarının yüzde 65’lik bölümü tamamlanırken, inşaat çalışmalarının 2013 yılı Mayıs ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Söz konusu projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 20 bin Türkmen vatandaşın temiz su ihtiyacı karşılanmış olacak.
Lübnan Su Projesi’nin ikinci kısım çalışmaları kapsamında her üç beldede, birinci kısım inşaatlardan kalan asfalt kaplama imalatları, içme suyu abone bağlantılarının yapılması, birer adet jeneratör ve otomasyon sisteminin kurulması tamamlanıyor. Ayrıca proje çerçevesinde Aydamon beldesine bir adet su kuyusu açılması, sistemin Lübnan Bölge Enterkonnekte Sistemine bağlanması, otomasyon izleme sisteminin kurulması ve proje kapsamında ilgili diğer işlemlerin ikmal edilerek projenin tamamlanması planlanıyor.

Lübnan Su Projesi’nin ortağı olan ve taleplerin ortaklaşa projelendirildiği Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanlığına TİKA tarafından bir ziyaret yapıldı. Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanı Jamal Krayem TİKA heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Lübnan Su Projesi’nin önemine değindi. Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanı Krayem örnek projelerin diğer bölgeler için de uygulanması talebinde bulunarak teşekkürlerini sundu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Türkmenistan'a Turizm Eğitimleri Desteği

TİKA ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi arasında 29 Şubat 2012 tarihinde imzalanan “Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü” kapsamında düzenlenen eğitim programları devam ediyor. Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik...