Haberler

23 Ağustos 2018

TİKA Kurban Bayramında Filistin Halkının Yanında

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zekat Komiteleri, Hak ve Adalet Derneği ile diğer insani yardım dernekleri işbirliğinde Kurban Bayramında Gazze’de 10 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi.

TİKA, Filistin’de faaliyetlerine başladığı 2005 yılından bugüne kadar eğitimden sağlığa, tarımdan üretim sektörüne kadar gerçekleştirdiği yüzlerce proje ile her alanda Filistin halkının yanında yer aldı.

Filistin’deki faaliyetlerini son yıllarda artırarak devam eden TİKA, 2018 yılı Ramazan ayında Filistin’de özellikle Gazze’de yaşanan insani krizin aşılması noktasında, yaklaşık 100 bin kişinin faydalandığı iftarlık sıcak yemek dağıtımı, Batı Şeria ve Gazze’deki tüm mülteci kamplarında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin faydalandığı 20 bini aşkın gıda paketi desteği, sağlık alanında tıbbi malzeme ve 50 bin paket ilaç dağıtımı ile büyük bir yardım seferberliği gerçekleştirdi.

Ayrıca TİKA, Gazze’deki mülteci kampları ve Gazze Türk Konutlarında yaşayan aileler ile diğer bölgelerdeki dar gelirli ve engelli ailelerin Kurban Bayramı sevincini paylaşmak için 30 büyükbaş kurbanlık kesimi gerçekleştirdi.

Filistin’de tamamlanmak üzere olan onlarca projenin yanında insani faaliyetlerini de sürdüren TİKA, Türk halkının desteğini Filistin halkına en iyi şekilde sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Çad İtfaiyesi’ne Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın  (TİKA) koordinasyonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eğitim tesislerinde, Encemine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline kurtarma ve ilk yardım eğitimi verildi.   TİKA tarafından organize edilen eğitim kapsamında ise Encemine Büyükşehir...