Haberler

11 Ocak 2018

TİKA, Kolombiya’nın Antioquia Bölgesi’nde Kırsal Kalkınmayı Destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya’nın Antioquia Bölgesi’nde bulunan ve yıllarca gerilla kontrolünde kalmış Briceño yerleşimine bağlı köylere, ekonomik kalkınmayı destekleme amacı ile tavuk besiciliğinin geliştirilmesi için canlı hayvan ve ekipman desteğinde bulundu.

TİKA ve Kolombiya makamları işbirliğinde ilk aşamada halka, tavuk besiciliği, yumurta üretimi ve pazarlama konularında eğitimler verildi. Eğitimlerle eşzamanlı olarak besi alanlarının tavukçuluğa hazırlanması için gereken çalışmalar tamamlandı. Canlı hayvanların köy halkına teslim edilmesi ile besi faaliyetlerine başlandı.

Briceño Belediye Başkanı Jose Danilo Agudelo Torres; çatışmaların son bulması ile halkın normal hayata adapte olmaya çalıştığını belirtti. Torres, halkın sürekli iş ihtiyacının had safhada olduğu bir zamanda Türkiye’nin çatışma madurları için alternatif bir alan açtığını, yapılan yardımın üretim ve pazarlama aşamaları ile birleştiğinde ev ekonomilerine büyük katkısı olacağını tekrar hatırlatarak Türkiye’ye teşekkürlerini sundu.

Kolombiya’da yıllarca tüm ülkenin kırsal kesimini sarmış olan çatışmalar, özellikle gerilla kontrolünün baskın olduğu bölgelerinde istikrar ve huzurun sağlanamıyor olması nedeni ile ülke içi gelir dağılımında büyük uçurumlara neden olmuştu. Özellikle kırsal kesimde insanlar, yıllardır gerilla zoru ile illegal tarımsal faaliyetlerle uğraşmış olup, barış sonrası süreçte barış sürecinde isikrarlı ve güvenli bir şekilde geçimlerini sağlayabilecekleri iş imkanları aramaktaydılar. TİKA’nın desteğiyle, bölgede yaşayan yaklaşık 60 aileye uzun vadede gelir elde edebilecekleri yeni bir geçim kaynağı sağlandı.

TİKA’nın iki yıl önce pilot bölgelerden biri olan Orejon’da eğitim olanaklarının geliştirilmesi kapsamında, açılışını Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’un yaptığı ve barışı simgeleyen bir ilköğretim okulu inşa etmişti. 

Sonraki Haber

Ameliyatındaki Hastanın Bebeğini Sırtında Taşıdı

Gönüllü olarak gittiği ülkelerde, muhtaç insanların yardımına koşan Mülkiye hemşire, T.C. Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Hava Yolları'nın desteği ile gerçekleştirilen 22. Nijer Sağlık Operasyonunu kapsamında Nijer'de ameliyatına...