Haberler

29 Kasım 2016

TİKA Karadağlı Çocuklara Sıcak Bir Yuva Kurdu

Karadağ’ın Sancak Bölgesinde yer alan ve nüfusunun tamamını Boşnakların oluşturduğu Rojaye şehrinde bulunan Rojaye İslam Birliği Anaokulu'nun donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılarak hizmete açıldı.

TİKA, Karadağ’da, yoksul kesimlerin eğitim imkânlarına erişebilirliği önündeki engelleri ortadan kaldırarak eğitimde fırsat ve imkân eşitliğini sağlamaya yönelik önemli projelere imza atmaya devam ediyor.

Karadağ’da genç nüfusun en yoğun olarak yaşadığı şehirlerarasında olan ve nüfusunun tamamını Boşnakların oluşturduğu Rojaye’de yer alan ve Karadağ İslam Birliğine bağlı anaokulunun donanımı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

30 öğrenciye eğitim vermeye başlayan anaokulu ile TİKA’nın ve ülkemizin Karadağ’daki etkinliğine, bilinirliliğine ve prestijine katkıda bulunuldu. 

Sonraki Haber

Bakü’de İlahiyat Fakültesi’ne Donanım Desteği

Azerbaycan’da ilahiyat eğitimi veren tek Devlet Üniversitesi olan Bakü Devlet Üniversitesi’nin (BDÜ) İlahiyat Fakültesine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım desteğinde bulunuldu. TİKA’nın Azerbaycan’da gerçekleştirdiği eğitim sektörüne destek faaliyetleri kapsamında, 1992 yılında...