Haberler

07 Eylül 2015

TİKA Kamboçyalı Çocuklar İçin Okul İnşa Etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Güney Asya’nın en yoksul ülkelerinden Kamboçya’da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban Köyü’nde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti.

Güney Asya’nın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Kamboçya’nın (resmi adıyla Kamboçya Krallığı) Kampong Cham  vilayeti Kang Meas ilçesine bağlı Angkor Ban Köyü’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 185 öğrenci kapasiteli bir okul binası inşa edilerek donanımı sağlandı.

İnşaatına Mart ayında başlanan ve çok kısa bir sürede tamamlanarak geçtiğimiz haftalarda eğitime hazır hale getirilen 2 katlı okul binası, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu köyün eğitim alt yapılarının geliştirilmesine önemli bir katkı sağlanmasının yanı sıra köyde yaşayan çocukların modern koşullarda ve hijyenik bir ortamda eğitim almalarına imkan sağlayacak. 

Okul binasının Ağustos ayında gerçekleştirilen açılış törenine bölgede yaşayan Müslüman vatandaşların yanı sıra yerel yöneticiler de katıldı. Kamboçya Din İşleri Bakan Yardımcısı ve İslami Tıp Vakfı Genel Başkanı Dr. Sos Mousine, yaptığı konuşmada TİKA’nın Kamboçya’da başlattığı faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Sonraki Haber

Azerbaycan’da Arıcılık Projeleri Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından “Azerbaycan’da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” dördüncü aşaması ile devam ediyor. Proje kapsamında arı kovanı ve arıcılık malzemeleri dağıtılmasının yanında eğitim programları düzenlendi. Azerbaycan’da arıcılığın geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yönelik...