Haberler

28 Ocak 2013

TİKA, İstiklal Şairimizn Babasının Doğduğu Köyde Çocukları Sevindirdi

İstog Belediyesi’ne bağlı Suşitsa köyünde İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan Mehmet Akif İlköğretim Okulunda 2012/2013 öğrenim yılında yeni açılan ana sınıfının donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirildi. Kosova’nın kuzeybatısında bulunan Suşitsa köyü, şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un babasının doğduğu köydür. Beş yıl önce yaklaşık üç ay süren çalışmalar sonucu sınıf yetersizliğinden dolayı zor şartlar altında eğitim görülen okula ilave ek kat inşa edildi ve donanımı gerçekleştirildi.

Ana sınıfın açılışına TİKA Koordinatörü Adem Urfa, Okul Müdürü Qerim Nimanaj, İstok Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürü Agim Haxhiu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Qerim NİMANAJ, bu güzel ve değerli projeye destek verdiklerinden dolayı TİKA’ya, TİKA Koordinatörüne ve çalışanlarına teşekkür etti. Nimanaj, TİKA’nın her zaman kendilerinin yanında olduğunu, kendilerinden hiç bir zaman desteklerini esirgemediklerini hatırlatarak okullarına ek kat inşaa etmeleri ve anasınıfının donanımıyla, okulda okuyan öğrenciler için bu güzel şartları yarattıklarından dolayı sonsuz teşekkürlerini iletti.

Bölgede var olan okulların arasında en iyi ve en donanımlı okullardan birisinin Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun olduğunu vurgulayan İstok Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürü Agim Haxhiu günümüze kadar verilen destekten dolayı TİKA’ya  teşekkür etti.

TİKA’nın kapılarının kendilerine ve bütün Kosova halkına her zaman açık olduğunu dile getiren TİKA Koordinatörü Adem URFA, bu küçük beyefendi ve hanımefendileri kaliteli ve çağdaş bir eğitimle hayata hazırlamak için sundukları katkıdan mutluluk duyduğunu belirtti.

Sonraki Haber

2012 Yılında Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesinde Neler Yapıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde; 2007–2008 döneminde pilot ülke olarak seçilen Arnavutluk ve Kırgızistan ile başlayan Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi 2008 – 2009 yıllarında Kazakistan, Türkmenistan, Moğolistan...