Haberler

30 Ekim 2017

TİKA İşitme Engelliler İçin Hazırlattığı Sözlükle Meksika’da Bir İlke İmza Attı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Meksika Sosyal Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Engelli Bireyler Dayanışma Kurumu (INDEPEDI) işbirliğinde hazırlanan İşaret Dili Sözlüğü, düzenlenen törenle işitme engelli vatandaşlara dağıtıldı.

TİKA, Meksika’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Meksika Sosyal Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Engelli Bireyler Dayanışma Kurumu (INDEPEDI) işbirliğinde hazırlanan İşaret Dili Sözlüğü, düzenlenen törenle işitme engelli vatandaşlara dağıtıldı.

INDEPEDI Başkanı Fidel Pérez de Léon törende yaptığı konuşmada; uzun zamandır işitme engellilerin rüyası olan ve hayata geçirilmeyi bekleyen bu proje için desteklerinden dolayı TİKA’ya şükranlarını sundu.  Bunun yanında, Meksiko Valisi Miguel Ángel Mancera gönderdiği mesajla, TİKA’ya teşekkür ederek 24 Kasım tarihinin ulusal işitme engelliler günü ilan edileceğini ve bu tarihte düzenlenecek törenle sözlüğün daha geniş kitlelere tanıtılacağını bildirdi.

Meksika’da sadece Meksiko Şehri’nde yaklaşık 70 bin işitme engelli bulunuyor. TİKA’nın desteğiyle ilk aşamada 1000 adet bastırılan sözlük, işitme engellilerin kendi perspektifinden, bölgesel ayrımları da içerecek şekilde hazırlandı. Tüm bu özellikleriyle Meksika’da bir ilk olarak kayda geçti.

Sonraki Haber

Türk Dilbiliminde Tanımlama ve Belgeleme V. Uluslararası Türkmence Araştırmaları Çalıştayı Gerçekleştirildi

Hacettepe Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından “Türk Dilbiliminde Tanımlama ve Belgeleme V:Uluslararası Türkmence Araştırmaları Çalıştayı” Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle gerçekleştirildi. TİKA’nın katkılarıyla gerçekleştirilen  çalıştay’a Türkmenistan ve Türkiye’nin yanı...