Haberler

03 Şubat 2018

TİKA Heyeti Lübnan'da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Lübnan'da TİKA tarafından yürütülen projelerle ilgili toplantılara katıldı.

TİKA heyeti, yürütülen projeleri incelemek ve ofis çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Lübnan'a geldi. 

Heyet, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde TİKA tarafından yürütülen projelerle ilgili toplantılara katıldı ve bir dizi temaslarda bulundu.

TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ve Trablus Belediyesi Tarihi Eser ve Kültürel Miras Komitesi Başkanı Prof. Dr. Halid Tedmuri'nin eşlik ettiği heyet, Sultan İkinci Abdülhamid tarafından yaptırılan İngiliz askerleri mezarlığını, tarihi Trablus Çarşısı'nı, Mansuri Ulu Camisi'ni, TİKA tarafından restore edilen Hamidiye Saat Kulesi ile Trabluşşam Mevlevihanesi'ni ve şehirdeki bazı Osmanlı eserlerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Sultan İkinci Abdülhamid'in hediye ettiği Sakal-ı Şerif için TİKA tarafından Mansuri Ulu Camisi'nde inşa edilecek ziyaret alanının yerinde incelemesini yapan heyet, cuma namazı sonrası cami avlusunda Trabluslular ile sohbet etti.

Trablus Belediye Başkanı Ahmed Kamereddin ve diğer yerel yöneticilerle belediye binasında bir araya gelen heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

TİKA'nın dünya genelindeki ve Lübnan'daki projelerinden bahseden TİKA Başkanı Çam, yakın zamanda Lübnan'da gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi. 

Trablus Belediye Başkanı Kamereddin de TİKA'nin Lübnan'da yaptığı hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini ile getirerek, ihtiyaç duyulan her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

TİKA heyetinin Lübnan'daki temasları devam ediyor.

Sonraki Haber

Arnavutluk’ta Okul Öncesi Eğitime Destek

Arnavutluk’ta eğitim, sağlık, gıda ve yaşam güvenliğinin sağlanması, alt yapı ve ortak tarihi ve kültürel mirasımızın korunması alanlarında önemli projeleri hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), başlattığı ‘’Çocuklar Mutlu Balkanlar Umutlu Programı’’...