Haberler

12 Eylül 2017

TİKA Herat’ta Yetimleri Unutmadı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın Herat şehrinde bulunan İbn-i Bibi Yetimhanesinde 150 yetime akşam yemeği ikram edildi.

TİKA, Afganistan’da yetimlere yönelik gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Afganistan’ın Herat şehrinde bulunan İbn-i Bibi Yetimhanesinde 150 yetime akşam yemeği ikram edildi. Afganistan’ın tanınmış kârilerinden Şir Ağa İrşad Salih’in Kur’ân-ı kerim tilaveti ile başlayan yemekte Herat Program Koordinatörü Ali Ergun Çınar bir selamlama konuşması yaptı.

Koordinatör Ali Ergun Çınar konuşmasında amaçlarının Türkiye ile Afganistan’ı birbirine bağlayan ve geçmişi 250 yıla dayanan dostluk ve kardeşliği Kur’ân-ı Kerim’de ifadesini bulan  “aranıza sevgi ve rahmeti koydum ” düsturuna uygun hareketle daha da perçinlemek olduğunu söyledi.

Yetimlerle ilgili kalıcı çalışmaların gayreti içinde olduklarını ifade eden Koordinatör Çınar,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin şefkat ve merhamet elinin daima küçük kardeşlerimizin üzerinde olacağını beyan etti. Program selamlama konuşmaları, şiir okunması, Yetimhane korosunun ilahi dinletisi ve hediyelerin takdimi sonrasında ikram edilen akşam yemeği ile son buldu. 

Sonraki Haber

TİKA Desteğiyle Cezayir Tarihinde Osmanlı Dönemi Gerçekleri Gün Yüzüne Çıkarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir II Üniversitesi Tarih Bölümünde, Cezayir-Osmanlı İlişkileri Uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Muhammed Derradj’ın ortak geçmişimize ışık tutmak adına kaleme aldığı “Osmanlı Kaynaklarında Cezayir” isimli kitabını yayımladı....