Haberler

26 Eylül 2017

TİKA, Gürcistan’da Yetimleri Unutmadı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan Müslümanlar Birliği ile işbirliğinde Gürcistan genelinde 500 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa okul malzemesi desteğinde bulunuldu.

TİKA, Gürcistan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Gürcistan’da farklı sektörlerde birçok projeyi hayata geçiren TİKA tarafından Gürcistan Müslümanlar Birliği ile işbirliğinde Gürcistan genelinde 500 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa okul malzemesi desteğinde bulunuldu.  

Proje kapsamında Gürcistan Müslümanları İdaresi, TİKA’dan Müslümanların yoğun olduğu Gürcistan'ın Maurnelli ilçesi ve civar köylerinde bulunan toplam 500 yetim çocuğa okul malzemesi desteği talebinde bulundu. Bu çerçevede TİKA tarafından hayata geçirilen projeyle 500 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa okul malzemesi desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen okul malzemeleri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Gürcistan Müslümanları İdaresi Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev, Gürcistan Müslümanları İdaresi Şeyhi Ramil İgidov ve TİKA yetkilileri katıldı.

Gürcistan Müslümanları İdaresi Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev teslim töreninde yaptığı açıklamada söz konusu projenin hayata geçirilmesinden dolayı TİKA ve Türkiye’ye teşekkürlerini sunarak söz konusu projenin teslim töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı ise yapılan işbirliği duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİKA’nın Gürcistan’a yönelik projelerinin devam edeceğini ifade etti.  

Sonraki Haber

Türkçe ve Meslek Edindirme Kurslarını Bitiren Afgan Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  tarafından Afganistan’nın Kuzey bölgesin ait olan Belh Vilayeti Mezar-ı Şerif İlinde, 6 ay önce başlatılan, Türkçe ve Meslek Edindirme kurslarından, Kuran-ı Kerim, Türkçe, Bilgisayar, İngilizce, Farsça Matematik ve...