Haberler

14 Ağustos 2018

TİKA Gönüllülerinden Mozambikli Öğrencilere Ziyaret

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) öncülüğünde düzenlenen 2018 Tecrübe Paylaşımı Programı kapsamında Mozambik'e gelen üniversiteli gençler, Dar'ul Selam Medresesi'ni ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdi.

TİKA gönüllüleri, başkent Maputo'ya 20 kilometre uzaklıktaki Boane bölgesinde faaliyet gösteren ve 130 öğrencinin eğitim gördüğü medresede öğrencilere Türkiye'den getirdikleri hediyeleri verdi.

Dar'ul Selam Medresesi Müdürü Abdel Naser, "Biz Türkiye'yi ve TİKA'yı burada görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. TİKA, 2016 yılında medresenin yatakhane ve eğitim sınıfını inşa etmişti. Bunun için çok müteşekkiriz." açıklamasını yaptı. Naser ayrıca, medresede yaşları 7 ile 26 arasında değişen, 30'u yatılı olmak üzere 130 öğrencinin eğitim aldığını aktardı.

Programın devamında TİKA gönüllüleri, 1932 yılında kurulan ve Mozambikli Müslümanların buluşma noktası olan Comunidade Mohametana adlı sivil toplum kuruluşunu ziyaret etti.

Comunidade Mohametana Başkanı Salim Ahmet Abdul Kerim yaptığı açıklamada, "Türkiye ile olan işbirliklerinden büyük memnuniyet duyuyoruz ve faaliyet alanlarının gelişmesini umuyoruz." dedi.

Fotoğrafçılık eğitimilerinin ardından iki ülke gençlerinin çektiği fotoğraflar Eduardo Mondlane Üniversitesinde gerçekleştirilen tören ile sergilendi. Sergide gençlerin ortak objektifinden Mozambik anlatıldı. Sergiye çeşitli ülkelerin büyükelçileri, kamu kurumu ve stk temsilcileri ile üniversite öğrencileri katıldı. Etkinlikte Maputo PKO Koordinatörü ve İleştişim Fakültesi Dekanının konuşmalarının ardından eğitimde başarılı olan gençlere ödüller verildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistan’da Türk Ebru Kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da Türk ebru kursu açıldı.    TİKA tarafından Afganistan Herat’ta Türk ebrusu kursu açıldı. Erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı düzenlenen kurslar üç seviyede icra edilecek olup,...