Haberler

10 Ağustos 2018

TİKA Gönüllülerinden Afrika'ya İnteraktif Ağaç Evi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) koordinasyonunda gerçekleştirilen 2018 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Tanzanya’ya giden gönüllü öğrenciler yetim çocuklar için ağaç ev çocuk kütüphanesi yapımına destek verdi

Tecrübe Paylaşımı Programı kapsamında Tanzanya’nın Zanzibar adasına giden öğrenciler, 2-12 yaşlarında yaklaşık 100 yetim çocuğun faydalanacağı ağaç ev çocuk kütüphanesi ve oyun evinin yapım çalışmalarına katıldı.

Gönüllü gençler aynı zamanda,  Afrika genelinde 100 milyona yakın insanın konuştuğu Svahili dilinde temel eğitim alıyorlar.

Öğrenciler, TİKA tarafından Assalam Vakfı bünyesinde oluşturulan bilgisayar sınıfının donanımı çalışmalarına da katıldı.

Bilgisayar sınıfı için TİKA tarafından 23 masaüstü bilgisayar, 30 bilgisayar masası ve sandalyesi, projektör ve projektör perdesi temin edilirken, yetim ve dar gelirli  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile meslek edindirilmesi için kadınlara temel bilgisayar kullanımı, ofis programları ve kodlama eğitimleri verilmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA Kosova’da Kültür Mirasına Sahip Çıkıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova’da kültürel mirasın korunması amacıyla Prizren Rüştiye Mektebi’ni restore ediyor. TİKA ile Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Prizren Belediyesi arasında Prizren’deki Rüştiye Mektebi’nde başlatılacak restorasyon çalışmaları...