Haberler

16 Kasım 2012

TİKA, Gazze'de Yaraları Sarıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze Belediyesinin ana kanalizasyon şebekesi onarım çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Gazze Belediye Başkanı Muhammed Mekki, “İsrail’in Yıktığını Türkiye Yapıyor, Türkiye Devletine Müteşekkiriz”

İsrail’in artık mutadlaşmış hava saldırılarında tahrip olan, halk sağlığı ve çevre temizliği için büyük riskler oluşturan şehrin en büyük kanalizasyon hattı 2 aşamalı çalışma sonunda onarıldı. Gazze Şeridi Gazze Belediyesi sınırları içerisinde bulunan şebekeler İsrail’in yoğun bombardımanı sonunda kullanılamaz hale gelmişti. Yaklaşık 500 metrelik bir alanda yapılan çalışmalar yapıldı. Projenin tamamlanmasının ardından Gazze Belediye Başkanı Muhammed Mekki, “İsrail’in yıktığını Türkiye yapıyor, Türkiye devletine müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

TİKA, Gazze’de yaşayan halkın sorunlarına çözüm bulacak alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde, 2009 yılından beri gerçekleştirilmekte olan ”Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi” kapsamında 2012 yılı için plânlanan Türkmenistan İçişleri Bakanlığı mensuplarına yönelik eğitim programlarının...